E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFerit Şahenk bazı varlıklarını satma kararı aldı---

Ferit Şahenk bazı varlıklarını satma kararı aldı

Ferit Şahenk bazı varlıklarını satma kararı aldı
09 Mart 2018 - 14:22 borsagundem.com

Doğuş Holding'in bazı varlıkları satışa çıkarmayı hazırlandığı belirtildi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk eğlence ve yeme içme sektörünün de dahil olduğu bazı varlıklarının satışı için yatırımcılarla görüşüyor. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Doğuş Grubu önümüzdeki bir ay içinde iki ya da üç varlık satışı açıklayabilir.

İki kaynak, söz konusu anlaşmaların Doğuş Restaurant Entertainment and Management’tın (D.ream) hisselerinin bir kısmının veya D.ream bünyesindeki bazı operasyonların satışını da içerdiğini söyledi. Aynı kaynaklar, bu adımla Şahenk’in hedefinin Doguş Holding A.Ş.’de portföy optimizasyonu ve borçların azaltılması olduğunu belirtti.

Financial Times’ın Çarşamba günü yayınladığı habere göre Singapur merkezli Temasek Holdings Pte Ltd. ve GIC Pte Ltd. ile Londra merkezli Metric Capital 1,5 milyar dolar olarak değerledikleri D.ream’de azınlık hissesi almakla ilgileniyor. Haberde şirketlerin 200 milyon dolarlık hisse alacağı da ifade edildi.

İki kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre satışa konu varlıklar arasında İstinye Park da var. Doğuş’un söz konusu alışveriş merkezinde payı yüzde 42 seviyesinde; kalan hisselerin sahibi ise Orjin Grubu. Kaynaklar olası bir satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

Doğuş Holding konu hakkında yorum yapmadı.

18 Ocak tarihli Bloomberg haberinde Doğuş Holding’in, yiyecek-içecek işinin bir kısmını D.ream grubundan ayırıp halka arz etmek için hazırlık yaptığı belirtilmişti. Bu hafta Bloomberg’e konuşan bir kaynak, bu planın hala masada olduğunu söyledi. Söz konusu satışın Zuma ve Nusr-Et gibi restoranları kapsaması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zıpzıp01 Mayıs 2018 01:35

    zaten ne gereği vardı bu restaurant turizm işi ..anlamadığın bi konu,başka yerlere yatırımlar yapsaydı daha da iyi olurdu..ışığı gördü ne var ne yok satıyo..almıştır tiyoyu

  • bu dünyadan biri12 Nisan 2018 11:09

    Yıllardır özelleştirme ve borçlanmayla epey para girişi oldu. Millete de ucundan koklattılar. Herkes araba, ev sahibi oldu, oyuncak cep telefonları oldu. Eksikliklerini mal ve eşyayla kapattılar. Şimdi deniz bitti. Artık hükümetin tek kurtuluşu savaş. Nerede kaldı komşularla sıfır sorun, açınım vs...Şimdi bedel ödenecek, Şahenkte bunu biliyor, şimdi servet kaçırma devri başladı. Millette ne kadar kahraman millet olduğumuzla övünür artık. Sorgulamayan halkların başına ne gelmişse o olacak.

  • ihsan sancar19 Mart 2018 18:52

    Birazda DOAS Destek olsun.2015 de 15 lira olan hisse bo gün 7.96.

  • kaktust14 Mart 2018 20:13

    bünyesinde bulundurdugu yayın organları ile iktidara kayıtsız şartsız destek veriyordu, kulaklarına bir yerden kar suyu kaçmış olmalıki , uzun süredir varlık satışını devam ettiriyor,gemiyi son terk eden olmak istemiyor

  • hektor as13 Mart 2018 09:49

    abi garfayı da satıyo musun : ) :)

  • fındıkçı12 Mart 2018 15:42

    ya şahenk abi gel batıçim al bol temettü alısın Devletede zarardan dolayı vergide vermezsin sistem iyi yani gel abi.

  • ay11 Mart 2018 18:20

    oda biliyor geminin su aldıgını , tuymek için elindekileri nakite ceviriyor.

  • tüyüyor09 Mart 2018 14:46

    Memleketimizde kazandığı ne varda satıp savıp kaçacak, dikkat!