E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'ye Kocaman değil Sergen yakışır---

Fenerbahçe'ye Kocaman değil Sergen yakışır

Fenerbahçe'ye Kocaman değil Sergen yakışır
14 Mart 2017 - 07:25 borsagundem.com

Sezon sonunda görevi bırakacak olan Advocaat'ın yerine Fenerbahçe teknik direktörlüğü için Aykut Kocaman'ın adı geçiyor. Ancak Kocaman'dan çok Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye daha faydalı olacağı ifade edildi

Fenerbahçe'de arzulanan başarıyı yakalayamayan Hollandalı hoca Dirk Advocaat, sezon sonunda takımdan ayrılıyor. Sarı-lacivertli takımı gelecek sezon kimin çalıştıracağı konuşulurken öne çıkan isim, kulübün eski futbolcusu ve hocası Aykut Kocaman oldu. Ancak Hürriyet'in spor yazarlarının oluşturduğu Futbol Konseyi'nde bir başka isim Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü için önerildi: Sergen Yalçın.

Hürriyet'te yer alan yazıda  Sergen Yalçın ile ilgili bölüm şöyle:

"Fenerbahçe’nin gelecek sezon bir kez daha Aykut Kocaman ile çalışması gündemde. Ancak, futbol zekasını çalıştırdığı üç takımda da ortaya koyan Sergen Yalçın ile bir deneme yapılabilir. Fenerbahçe’deki yapı da Yalçın’a çok daha uygun."

"Fenerbahçe’nin teknik direktörünün kim olacağından daha çok Fenerbahçe’yi kimin yönettiğiyle ilgilidir. Transferleri kim yapacak? Teknik direktörün işine kim karışacak? Bu soruların yanıtlarını biliyoruz. Bu kulüpte bir tek adam yönetimi var, her şey onun kararlarıyla şekilleniyor. Onun için Fenerbahçe futbol şubesinin başarıları geçici oluyor, bir sistem ve kadro oturmuyor. Bu sezonun kadrosundan kaç oyuncuyu tutmak istersiniz?"

"Fenerbahçe (özellikle Didi döneminde kodlanan) genleri itibariyle ‘İtalyan stili’ni pek sevmez; tek farklı galibiyetler, yıldız sisteminden uzak oyun anlayışını benimsemez. Ama Aykut Kocaman’ın taraftarın ve camianın kalbindeki yeri başkadır. Lakin Aziz Yıldırım’la Kocaman’ın birlikteliği nasıl yürüyecek, muamma tabii ki."

"F.Bahçe, UEFA gözlemi altında. Kocaman’ın maliyeti yabancılara göre daha az. Birinci neden bu. İkincisi ise unutmayın bu takım Kocaman ile Avrupa’da yarı final oynadı. F.Bahçe’nin hocası Sergen Yalçın olmalı. F.Bahçe, tam ona uygun. Eksiklerini kapatacak bir yapı var. Beşiktaş veya G.Saray’da her yükün altına o girecek. Futbola karışmayan yönetimler var. Oysa F.Bahçe’de onun yükünü paylaşacak ve tecrübe kazandıracak yönetim var. Bence harika bir deneyim olur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)