E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Fenerbahçe para basıyor---

​Fenerbahçe para basıyor

​Fenerbahçe para basıyor
26 Ağustos 2015 - 05:19 borsagundem.com

Sarı-lacivertli kulüp, kombine ve forma satışlarından yaklaşık 100 milyon lira gelir elde etti. Yandex'ten 40 milyon dolar yolda

Fenerbahçe’de kombine ve forma satışları yönetimin yüzünü bir hayli güldürdü. Sezon başından bu yana satılan kombine sayısı 38 bin barajını geçip 40 bine çok yaklaştı. Senad Ok'un Milliyet'teki haberine göre Sarı-lacivertli kulübün en düşük ve en pahalı kombine ortalaması alındığında ortalama 700 dolar elde ettiği, böylelikle yaklaşık 28 milyon dolara yakın bir gelire ulaştığı bildirildi.

Geçen sezon başında 19 bin kombine satan Fenerbahçe böylelikle bu rakamı ikiye katlamış oldu. Forma satışlarının ise 110 bini aştığı belirtildi. Geçen sezona göre yapılan değerlendirmelerde yüzde 25’lik bir artışın söz konusu olduğu ifade edildi.

Hedef 500 bin

Satışların bu şekilde devam etmesi halinde 500 bin forma hedefine ulaşılmasının mümkün gözüktüğü kaydedildi. Sarı-lacivertliler buradan da şu ana kadar yaklaşık 15 milyon liraya varan bir gelire ulaştı. Böylelikle sarı lacivertli kulüp forma ve kombinelerden yaklaşık 100 milyon lirayı kasasına koydu.

40 milyon dolar daha gelebilir

Yönetim, Yandex ile yaptığı anlaşma çerçevesinde bu sezon 40 milyon dolar daha kasaya koyabilir. Ancak bunun için 1 milyon kişinin her gün Fenerbahçe Yandex arama motoruna girip 20-25 kez arama yapması gerekecek.

1 milyon rakamı olmasa bile 500 bin ve 250 bin kişi bile bu aramaları yapsa kulüp önemli gelirler elde edecek. Yapılan anlaşma çerçevesinde 500 bin kişide 18 milyon, 250 bin kişide ise 9 milyon dolar kulübün olacak. Bu para sezon sonu yapılacak hesaplamalardan sonra kulübe ödenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)