E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Williams: Faizler 2017'de 1, 2018'de 3 kez artmalı---

Fed/Williams: Faizler 2017'de 1, 2018'de 3 kez artmalı

Fed/Williams: Faizler 2017'de 1, 2018'de 3 kez artmalı
17 Kasım 2017 - 08:33 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Williams, bu yıl bir faiz artırımı daha ve gelecek yıl üç faiz artırımının makul bir tahmin olduğunu söyledi

San Francisco Fed Başkanı John Williams, bu yıl bir faiz artırımı daha ve gelecek yıl üç faiz artırımının makul bir tahmin olduğunu söyledi.

Williams, bu yıl Fed'in bir kez daha faiz artırması ve 2018 yılında üç faiz artırımına gitmesinin "makul bir tahmin" olarak devam ettiğini, ancak kesin "doğru sayının" verilere bağlı olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Williams, Perşembe günü San Francisco Fed konferansında yaptığı basın açıklamasında, Fed'in faizi "bu kadar fazla" artırmaya ihtiyacı olmadığını söyledikten sonra, "kademeli" hızda faiz artırımını desteklediğini sözlerine ekledi.

Williams, faizlerin er ya da geç yüzde 2.5 seviyesine ulaşması gerektiğini sözlerine ekledi.

Williams, 2011'den bu yana San Francsico Fed'in başkanlığını yürütüyor ve 2018 yılında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkına sahip olacak.

Williams, daha önce yaptığı bir açıklamda, süregelen düşük faiz ortamı dikkate alındığında, küresel merkez bankalarının, bir sonraki resesyondan önce, politika çerçevelerini yeniden düşünmeleri gerektiği belirtti ve negatif faizin Fed için potansiyel bir araç olabileceğini belirtti.

Williams, ekonominin "çok hoş biçimde" büyümeye devam ettiğini ve AND'nin "görece sakin" bir dönemde olduğunu sözlerine ekledi.

Williams'ın bir sonraki resesyona hazırlığa ihtiyaç konusundaki değerlendirmeleri, ekonomiye olan güvenini de yansıttı. San Francisco Fed Başkanı, Fed'in olabildiğince iyi pozisyon alması gerektiği uyarısında bulundu.

Williams ayrıca, enflasyon verilerinin önümüzdeki yıllarda yukarı yönde hareket etmesi ve işsizliğin yüzde 4'ün altına düşerek bir süre oralarda kalması gerektiğini kaydetti.

Williams, Powell'ın başkanlığı altında, Fed'in muhtemelen bir "devamlılık" dönemi göreceğini ve yeni başkanın Fed'in politika yolunu tutarlı biçimde desteklediğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie17 Kasım 2017 09:14

    Ver ateşi ver odunu Williams reyiz. Sen faizi arttırdıkça TCMB de eli mahkum faiz arttıracak (6) (6) (6)