E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Williams: Faizi daha erken artırmak iyi olur---

Fed/Williams: Faizi daha erken artırmak iyi olur

Fed/Williams: Faizi daha erken artırmak iyi olur
22 Ekim 2016 - 07:23 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı John Williams, kademeli faiz artırımının daha erken bir tarihte yapılmasının iyi olacağını belirtti

San Francisco Fed Başkanı John Williams, bugün düzenlenen konferansta yaptığı açıklamasında, kademeli faiz artırımının daha erken bir tarihte yapılmasının geç bir tarihte yapılmasından daha iyi olacağını savundu. Williams, enflasyon hedefi olan yüzde 2'ye gayet yakın olunduğunu ve yavaş büyümenin kalıcı olduğunu belirtti. 

Amerika'nın büyüme trendinin yüzde 1.5 ile yüzde 1.75 aralığında olduğunu belirten Williams, yüzde 3 oranında bir büyümenin yakın gelecekte görünmemesine rağmen ekonominin hala güçlü kalabileceği ifadesini kullandı.  

Yaptığı açıklamalarda, Williams, uzun süre sıcak kalan bir ekonominin yüksek enflasyon, varlık balonları, resesyon gibi dengesizliklere yol açabileceğini ve kademeli faiz artırımlarının bu gibi riskleri önlediğini söyledi. 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)