E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed/Williams: Bu yıl kademeli 3 faiz artırımı makul---

Fed/Williams: Bu yıl kademeli 3 faiz artırımı makul

Fed/Williams: Bu yıl kademeli 3 faiz artırımı makul
29 Mayıs 2017 - 07:48 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Williams, Singapur'da yaptığı konuşmada, 2017 yılında kademeli üç faiz artırımının makul olduğunu söyledi

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD merkez bankasının ekonomiyi aşırı ısınmadan lorumak için para politikasını sıkılaştırma ve bilançosunu daraltma yönünde kademeli adımlar atması ile birlikte, bu yıl üç faiz artırımının makul olduğunu kaydetti.

Williams Singapur'da yaptığı açıklamada, "AND ekonomisi, Fed'in çifte hedefine hiç olmadığı kadar yakın" dedi ve "Para politikasının benim 'ideal ekonomi' olarak tanımladığım, yani ekonminin ne ısınmış ne de soğumuş durumda olmadığı bir hale doğru işlemesi her şeyden önemli" şeklinde görüş bildirdi.

Williams'ın bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor, ancak Williams, Başkan Janet Yellen ile San Francisco Fed Başkanı olduğu dönemde, kendisi de araştırma direktörüyken yakın çalışma içinde bulundu ve ABD merkez bankasının etkili seslerinden biri.

Williams, enflasyonun bir yıl içinde yüzde 2 hedefine ulaşmaya hazırlanması ile birlikte, Mart ayındaki dahil bu yıl üç faiz artırımının makul olduğunu belirtti. Yatırımcılar, Fed'in 13-14 Haziran'daki toplantıda faiz artırımına gitme olasılığını yüzde 80 olarak görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)