E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Rosengren: Faizlerin düşük kalması risksiz değil---

Fed/Rosengren: Faizlerin düşük kalması risksiz değil

Fed/Rosengren: Faizlerin düşük kalması risksiz değil
31 Ağustos 2016 - 10:50 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, faizlerin uzun süre düşük kalmasının risksiz olmadığını belirtti

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD'nin Fed'in enflasyon ve istiham hedeflerine “görece çabuk” ulaşmasıyla birlikte, faizlerin uzun süre düşük seviyede tutulmasının risksiz olmadığını belirtti.

Beijing'de Çarşamba günü gerçekleştirdiği konuşmasında yükselen ticari gayrimenkul fiyatlarına dikkat çeken Rosengren, yatırımcıların aşırı risk alıyor olabileceğinin altını çizdi. Rosengren, sektörün finansal istikrarı tehlikeye atacak olayları tetikleyebileceğini ifade etti.

Ticari gayrimenkullerin tek başına finansal istikrara ilişkin bir sorun oluşturmakta yeterli olmayacağını belirten Boston Fed Başkanı, fiyatlardaki genel bir düşüşün finansal sektöre yayılabileceğini ve bunun borçlanıcılar için daha sıkı kredi şartları anlamıan geleceğini belirtti.

Rosengren, ekonominin yavaş büyüdüğü bir dönemde ticari gayrimenkullerin yeniden fiyatlanmasının resesyonu, Fed'in faiz artırımına gittiği senaryodan daha kötü etkileyeceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)