E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Mester: Faiz artırımında geç kalınmamalı---

Fed/Mester: Faiz artırımında geç kalınmamalı

Fed/Mester: Faiz artırımında geç kalınmamalı
19 Mayıs 2017 - 00:21 borsagundem.com

Fed Cleveland Şubesi Başkanı Mester, faiz artırımında geç kalınmaması için FOMC'nin tedbirli davranması gerektiğini söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Cleveland Şubesi Başkanı Loretta Mester, bankanın faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini belirterek, "Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) özellikle düşük faiz oranları ve geniş bilançomuz göz önüne alındığında geç kalmaktan kaçınmak için çok tedbirli davranmaya devam etmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Minnesota Ekonomi Kulübü'nde konuşan Mester, Fed’in faiz artırmakta geç kalmamasının ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

FOMC tam istihdam hedefini yakaladığını ve enflasyonun yüzde 2’ye doğru yükseldiğini vurgulayan Mester, “FOMC’nin özellikle düşük faiz oranları ve geniş bilançomuz göz önüne alındığında geç kalmaktan kaçınmak için çok tedbirli davranmaya devam etmesinin önemli olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Mester, bankanın faizleri her FOMC toplantısında artırması gerekmediğini ancak bu sene bitmeden mutlaka yeniden faiz artırımına gitmesi gerektiğini savundu.

"DÜŞÜK ÜCRET YETERLİ BİR NEDEN DEĞİL"

Mester, konuşmasının ardından Bloomberg’e verdiği mülakatta ise işsizlik oranının yüzde 5’in altında kalmaya devam ettikçe enflasyon baskılarını besleyeceğini dile getirdi.

Öte yandan ücretlerin sadece iş gücü piyasasına bağlı olmadığının altını çizen Mester, düşük verimliliğin ücretleri baskıladığına işaret etti. Mester, buna karşın "beklenen artışı göstermeyen ücretlerin Fed’in kademeli faiz artışını askıya alması için yeterli bir neden olmadığını" kaydetti.

Bankanın 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu bu yıl içinde küçültmeye başlamasını desteklediğini belirten Mester, bunun için gecikmeden bir stratejinin geliştirilmesi çağrısında bulundu.
Mester'in, Fed'in para politikalarını belirleyen FOMC'de bu yıl oy hakkı bulunmuyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 13-14 Haziran'da Washington'da düzenlenecek. Fed Başkanı Janet Yellen ekonomik projeksiyonların ve faiz beklentilerinin güncelleneceği toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)