E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artışına ara vermek için çok nedeni yok---

Fed'in faiz artışına ara vermek için çok nedeni yok

Fed'in faiz artışına ara vermek için çok nedeni yok
14 Mart 2016 - 18:48 borsagundem.com

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın Martta faiz artırmamak için çok fazla nedeni olmadığı konusunda hemfikir ancak yine de bu hafta faiz artışı olmayacağı tahmin ediliyor

Marketwatch'in derlediği habere göre bu ay ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına ara vermek için fazla gerekçesi olmasa da Fed'den bir hamle beklenmiyor.

Bank of America Merrill Lynch'te küresel ekonomist olan Ethan Harris, "Fed ilginç bir şey yapmayacak. Ilımlı büyüme, sağlıklı istihdam piyasası ve enflasyondaki toparlanmaya rağmen Fed adım atmayacak çünkü yılın ilk 7 haftasında piyasada yaşanan karmaşadan kaynaklanan 'toz duman' henüz yatışmış değil" yorumunu yaptı.

Fed'in toplantısı 15-16 Mart'ta gerçekleşecek. Toplantının ardından Fed, yayınlayacağı bildiride ekonomiye yönelik projeksiyonlarını ve faiz beklentilerini açıklayacak. Başkan Janet Yellen de basın konferansı düzenleyecek.

Deutsche Bank ekonomisti Joseph Lavorgna yeni faiz öngörülerinin bu yıl için 3 faiz artışına işaret edeceğini belirtiyor. Aralık'ta bu sene için 4 kez faiz artırımı öngörülüyordu.

Nisan ve Haziran beklentileri
Regions Financial Corp.'un şef ekonomisti Richard Moody gibi kimi uzmanlar da Fed'in 26-27 Nisan toplantısında faiz artışına işaret etmesini bekliyor.

Ancak çoğu ekonomist de Haziran'a kadar bir faiz artışı olmayacağı konusunda hemfikir.

Fed yılın ilk toplantısında küresel ve ekonomik kaygıları gerekçe göstererek faiz konusunda bir adım atmamıştı.

BMO Capital Markets ekonomistlerinden Michael Gregory, "Fed sis bulutu ortadan kalkana kadar faiz artışının erteleneceğini belirtmişti, o toplantıdan bu yana bu belirsizlik ortadan kalktı ancak yine de faiz artışı henüz masada değil. Mart ayı bildirisinde ekonomiye dair risklerin dengeli olacağı söylenebilir" yorumunu yaptı. Gregory, bir sonraki artışın Haziran'da olmasını öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)