E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in faiz artırımları risk oluşturuyor mu---

Fed'in faiz artırımları risk oluşturuyor mu

Fed'in faiz artırımları risk oluşturuyor mu
10 Ekim 2018 - 08:37 borsagundem.com

New York Fed Başkanı Williams, Fed'in faiz artırımlarının finans piyasalarında risk almayı azaltmaya yardımcı olacağını söyledi

New York Fed Başkanı John Williams, ABD'nin faiz artırımlarının finans piyasalarında risk almayı azaltmaya yardımcı olacağını söyledi.

Williams, Çarşamba günü Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarının yapılacağı Bali'de yaptığı konuşmanın ardından sorulara verdiği yanıtta, "Faiz artırımındaki temel faktör, sadece ABD ekonomisinin hedeflerimiz bağlamında oldukça iyi gittiği gerçeği," dedi ve "Ancak para politikasının faiz bağlamında normalleşmesinin finansal riskler çerçevesinde de ilave faydaları olduğunu ekleyeceğim" şeklinde görüş bildirdi.

Williams, "Uzun süre devam eden çok düşük faiz oranları, en azından bazı boyutlarda, muhtemelen finansal risklere ilave oluşturacak ya da risk alımını artıracak," dedi ve "Para politikasının normalleşmesi, bence, finans piyasalarındaki dengesizlik risklerinin bazılarını azaltmada faydalı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 26 Eylül'de gerçekleştirdiği toplantıda borçlanma maliyetlerini, üç yılda sekizinci kez artıdı ve 2020 boyunca faiz artırımlarına devam edileceği tahmininde bulundu. Williams, Başkan Yardımcılı pozisyonunda dolayı FOMC'de sürekli oy hakkı bulunurken, diğer üyeler oy hakkına her yıl dönüşümlü sahip oluyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie10 Ekim 2018 12:32

    Faiz güzeldir. Cildi güzelleştirir, gözlere iyi gelir, zihni açar ve mideyi tok tutar. Beton lobisinin de belini kıran asıl unsurdur.