E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırımı ihtimali yüzde 50'nin altına indi---

Fed'in faiz artırımı ihtimali yüzde 50'nin altına indi

Fed'in faiz artırımı ihtimali yüzde 50'nin altına indi
19 Nisan 2017 - 09:12 borsagundem.com

Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 50 seviyesinin altına geriledi

Enflasyon beklentilerinin azalmasıyla birlikte traderların Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri de azalıyor.

Bloomberg tarafından derlenen bir göstergeye göre Nisan ayının başlarında yüzde 60 seviyesinin üzerinde olan Haziran faiz artırımı ihtimali yaklaşık yüzde 44 seviyesine geriledi.

Federal fonlama oranı vadeli kontratları (Haziran ve Temmuz kontratları) yatırımcıların hamle yapılacağına ilişkin tahminlerini azaltmasıyla birlikte geri çekiliyor. ABD'de Fed politika beklentilerine karşı en hassas tahviller olan iki yıl vadeli hazine tahvilleri, bir yılın ilk iki aylık yükselişine hazırlanıyor.

Yatırımcılar, beklentileri karşılayamayan Mart ayı istihdam verisi ve enflasyondaki sürpriz düşüşün ardından ABD ekonomisinin gücüne ve Fed'in 2017 yılında üç kez faiz artırımına gidip gidemeyeceğine ilişkin endişe duyuyor. Donald Trump'ın taahhüt ettiği vergi indirimleri ve altyapı harcamalarınnı henüz gerçekleşmemiş olması da yatırımcıları hayal kırıklığına uğratan bir diğer durum.

Tokyo'da CIBC World Markets Japan Inc. tahvil birimi yöneticisi Kazuaki Oh'E, “Piyasada bir çeşit şok var. İnsanlar Fed'in yazın gelmesi ile beraber faiz artırıp artıramayacağı konusunda şüphe duymaya başlıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)