E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırımı, beklenmedik bir darbe vuracak---

Fed'in faiz artırımı, beklenmedik bir darbe vuracak

Fed'in faiz artırımı, beklenmedik bir darbe vuracak
13 Mayıs 2018 - 15:20 borsagundem.com

ABD'nin önde gelen yatırım uzmanlarından Peter Boockvar, Fed`in bu yıl iki faiz artırımına daha gitmesinin beklendiğine dikkat çekerek, bu durumun piyasalara beklenmedik bir darbe vuracağını söyledi

ABD'li yatırım danışmanlığı şirketi Bleakley Advisory Group uzmanlarından Peter Boockvar, Fed'in yeni faiz artırımıyla piyasalara beklenmedik bir darbe vuracağını söyledi.

CNBC'deki "Futures Now" programında konuşan Boockvar, Fed'in beklenen faiz artırımının piyasalarda sürpriz etkiler yaracağını savunarak, "Fed şeffaf davranarak faiz artırım döngüsünün etkisini hafifletmeye çalışıyor ve bizi sıkılaşmanın bir boyanın kurumasını izlemeye benzediği konusunda ikna etmek istiyor" dedi.

Daha sıkı para politikalarının piyasalarda Fed'in tahminlerinin ötesinde bir etki yaratacağını kaydeden Boockvar, "Bize ne söylerlerse söylesinler ve ne yaparlarsa yapsınlar, likiditedeki zayıflık devam ediyor. Size önceden yüzünüze bir yumruk atacağımı söylesem, yumruğun acısı değişmez" diye konuştu.

Fed'in bu yıl iki faiz artırımına daha gitmesinin beklendiğine dikkat çeken Boockvar, "Krediye bağımlı bir ekonomide faiz artırımı beni kaygılandırıyor çünkü Fed mühendislerinin yumuşak bir iniş yapması nadir görülen bir durum ve bu sefer bunu yapacakalrına pek inanmıyorum" ifadelerini kullandı. Boockvar, Fed'in son 13 faiz artırımı döngüsünün 10'unun resesyonla sonuçlandığını hatırlattı.

Fed'in faiz artırımlarına bilançodaki daralmanın eşlik etmesinin de büyük bir risk olduğunu belirten Boockvar, "Piyasadaki en büyük risk, bilançolarının kapsamı daralırken sıkılaştırmayı artırmaları" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu dünyadan biri14 Mayıs 2018 11:08

    Abd dünyayı nasıl sömürebilirim peşinde, bu da çok normal bir insan davranışıdır. Yani kendi ülkesinin insanlarını rahat içinde yaşatmak istiyor. Biz de ülke olarak kendi halkımızın rahatını sağlamak istiyoruz. Ancak yolumuz yanlış yol. Dünya finans piyasası onların elinde olduğundan o konuda onlarla aşık atamazsın. Ekonomini onlardan alacağın krediye endekslersen yani onların getireceği paraya gebe kalır ve gelen paraları da iphone gibi oyuncaklara yatırısan, altına Mersedes BMW oyuncaklarını alır da egonu şişirirsen gelen paralar buralara giderse ve o arabalar için yoldan başka bir şey yapmazsan saman bile ithal eder hale düşersin. Sonra dış mihrak masalı.

  • kaktust13 Mayıs 2018 23:43

    adam diyorki,sermaye piyasalarından ,borsa, tahvil-bono,emtia piyasalrında tatlı tatlı para kazazanıyorduk,nerden çıktı bu faiz artırımı,üretimle planlamayla,işçi ile ,müşteri ile piyasa ile ugraştırma beni diyor

  • Okie Dokie13 Mayıs 2018 17:09

    Elini korkak alıştırma FED. Arttır faizleri. Arttır ki dolar 5 TL olsun. Zengin olalım. Müteahhitler de batsın.

  • demirkan 13 Mayıs 2018 22:50

    DOLAR 6 TL OLSUNKİ ABD DEN İTHALÂT OLMASIN. ELİN 50 KURUŞLUK KAĞIDINI 4 TL ÖDEMEYELİM.