E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed'in eski başkanından Trump açıklaması---

Fed'in eski başkanından Trump açıklaması

Fed'in eski başkanından Trump açıklaması
19 Ekim 2018 - 16:30 borsagundem.com

Fed Eski Başkanı Alan Greenspan Trump'tan önce de ABD Başkanlarının Fed'in para politikalarını her zaman eleştirdiğini söyledi

ABD Merkez Bankası Eski Başkanı Alan Greenspan Fed Başkanı Jeroem Powell'a Trump'ın eleştirilerine 'kulağını tıkaması' önerisinde bulundu.

Greenspan CNBC'ye verdiği mülakatta ABD Başkanı Donald Trump'ın eleştirilerinin hedefinde olan Fed Başkanı Jerome Powell'a ve eleştirilerden nasibini alan diğer Merkez Bankası Başkanları'na öneride bulunarak "Yapılacak en iyi şey kulağınızı tıkamak ve söylenenleri duymamak" dedi.

Greenspan Trump'ın eleştirilerinin -tüm kamuoyunca duyulması dışında- sıra dışı birşey olmadığını söyledi. Eski Başkan "Her Başkan piyasanın nasıl çalıştığınıve kısa vadeli faizlerin nerede olması gerektiğini Fed'den daha iyi bildiğini düşünür" ifadesini kullandı.

Greenspan kendi döneminde Beyaz Saray'dan 'faizleri düşük tutma' konusunda baskı görüp görmediği sorusuna ise "Her zaman" yanıtını verdi.

Greenspan Fed'e 1987'den 2006 yılına dek Başkanlık yaparak ABD para politikasına yön vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)