E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'in ardından dolar değer kaybını sürdürebilir---

Fed'in ardından dolar değer kaybını sürdürebilir

Fed'in ardından dolar değer kaybını sürdürebilir
27 Nisan 2016 - 08:45 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, bugün düzenlenecek Fed toplantısı sonrası piyasalardaki beklentileri değerlendirdi.

Akşam Türkiye saati ile 21:00 ‘da FED, FOMC toplantısı sonucunda faiz kararını açıklayacak. Toplantı sonucunda faizlerde değişiklik beklenmiyor. Ancak FED Başkanı Yellen’ın yapacağı açıklamalar önemli. Son açıklamalarında Yellen, ABD tarafındaki ekonomik dataların beklentilerin altında kalabileceğini belirtmişti. ABD tarafından gelen son veriler ise aynı Yellen’ın teyit eder nitelikte. ABD verileri oldukça kötü bir görünüm sergiliyor ve yarın açıklanacak büyüme rakamları da beklentilerin altında kalabilir. Bu gelişmeler doların değer kaybının sürmesine neden olabilirken, bu trendin devam etmesine bir katkı da Başkan Yellen’ın yapacağı açıklamalar olabilir. Yellen son açıklamalarında olduğu gibi muhtemelen faiz konusunda ihtiyatlı davranacaklarını belirtebilir ve ABD ekonomisinde ilerleyen zamanlarda da gelebilecek kötü verilerin etkisiyle resesyon risklerinden bahsedebilir. Aslında net bir resesyon sinyali yok ama imalat tarafının oldukça kötü olması ve bir türlü toparlanamaması, ayrıca satışlarında giderek düşmeye devam etmesi büyüme tarafında kötümser sinyaller olarak görünüyor. Bu gelişmelerde resesyon riskini arttırıyor. Bu yüzden doların değer kaybı devam edebilir ve karşılığındaki diğer para birimleri, emtialar ve endeksler değer kazançlarını sürdürebilir.

Akşam saatlerinde en çok dikkat çekebilecek ürünlerin başında Euro ve altın gelecektir. Özellikle Yellen’ın açıklamalarından sonra hem altın hem de Euro tarafında yükselişler görülebilir. Altında 1230 önemli bir destek olarak yer alırken, saatlik grafiklerde 1240 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ettiği müddetçe 1260 direnci yeniden test edilebilir. Euro’da ise 1,1250 gün içi destek seviyesi olarak takip edilmeli. Fiyatların bu seviyenin altına gelmediği müddetçe 1,1450 direncine doğru yükselişlerin devam etmesini bekleyebiliriz.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)