E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Evans: Uzun süre düşük faiz senaryosu oturuyor---

Fed/Evans: Uzun süre düşük faiz senaryosu oturuyor

Fed/Evans: Uzun süre düşük faiz senaryosu oturuyor
31 Ağustos 2016 - 10:54 borsagundem.com

Evans yaptığı açıklamalarda, Fed'in faiz görünümünün "bugün daha fazla karmaşık" hale geldiğini söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, "düşük reel faiz dengesinin uzadığı bir dönemde" bulunduğumuzu, ve "Uzun süre düşük faiz" senaryosunun iş dünyası ve yatırımcılar arasında giderek daha çok yerleştiğini söyledi.

Evans, Çarşamba günü Beijing'de yaptığı açıklamalarda, Fed'in faiz görünümünün "bugün daha fazla karmaşık" hale geldiğini söyledi.

Evans, düşük büyüme - düşük faiz dünyasının "zor bir durum" sunduğunu söylerken, sıfıra yakın faiz konumunda bulunmaları nedeniyle aşağı yönlü şoklara karşı hamle yapmakta zorlanabileceklerini ve "rahat bir tampon" bölgesi bulunması durumundan daha zor konumda bulunduklarını belirtti. Evans, gerekmesi durumunda yeni genişlemeci hamle yapmak için zorluklara uyarlanmaları gerekeceğini söyledi.

Evans, Fed politikasının mevcut durumda daha az genişlemeci konuma geldiğini söyledi. Evans, yüzde 2 enflasyon hedefinin yukarı yönlü ıskalanması riskinin azaldığını, enflasyon hedefine ulaşılması ihtimalinin düştüğünü söyledi. Evans'a göre, ABD Merkez Bankası politikasını şimdi düşünülenden çok daha hızlı normalleştirebilir, faiz artırımlarını yeterince kademeli tutarak finansal koşullarda sorun yaşanmasının önüne geçebilir. Evans, güvenli varlıklara yönelik talebin, piyasa faizlerini düşük tutma açısından ABD ve gelişmiş ülkelerde uzun bir süre yardımcı olacağını söyledi.

Evans, uzun süre düşük faiz senaryolarının işletme planlarında yer almaya başladığını kaydetti ve yatırımcıların getiri eğrilerini tekrar gözden geçirdiğini söyledi. 

2017'de oy kullanabilecek olan Evans, her iki yılda bir oy hakkına sahip olan 2 bölgesel Fed başkanından biri konumunda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)