E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFederal Mogul Piston tam bölünmeye gidiyor---

Federal Mogul Piston tam bölünmeye gidiyor

Federal Mogul Piston tam bölünmeye gidiyor
23 Eylül 2014 - 06:32 borsagundem.com

Federal Mogul İzmit Piston ana ortağı Federal Mogul Piston tam bölünme işlemlerine başlanılmasına karar verdi

Federal Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri A.Ş.'nin ana ortaklığı Federal Mogul Piston, Segman ve Gömlek Üretim Tesisleri A.Ş. tam bölünme işlemlerine başlanılmasına karar verdi.  Federal Mogul'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 "Şirketimiz Federal Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri A.Ş.'nin ("FMIZP") ana ortaklığı Federal Mogul Piston, Segman ve Gömlek Üretim Tesisleri A.Ş.'nin ("FMPSG") 22 Eylül 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı tarafımıza 22 Eylül 2014 tarihinde bildirilmiş
olup, ilgili karar FMPSG'nin tam bölünme işlemlerine başlanılmasına ilişkindir. FMPSG tarafından verilen bilgiye göre söz konusu işlemler en geç 31 Aralık 2014 tarihinde sonuçlanacak olup, FMIZP'nin FMPSG'ye ait olan paylarının tamamı, tam bölünme sonucunda kurulacak olan şirketlerden birine devrolunacaktır. Ana ortaklığımızla ilgili söz konusu işlemde ilerleme olduğu tarafımıza bildirildikçe yeni gelişmeler kamuya açıklanacaktır. "

ÜRETİME DEVAM KARARI

Bu arada yapılan bir diğer açıklamaya göre, Federal Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri A.Ş., şube açılışı ve faaliyetlerin kısmen durdurulması kararını iptal etti ve pim üretime bir ara verilmeden mevcut tesislerde devam etme kararı aldı. Federal Mogul'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 "Şirketimizin pim üretim hatlarının 13 Ekim 2014 ve 8 Aralık 2014 tarihleri arasında üretimin durdurulması suretiyle Arslanbey/Kocaeli mevkiinde yapımı süren üretim tesisine taşınması projesi ("Proje") 13.06.2014 tarih ve 2014/09 no.lu yönetim kurulu kararıyla uygun
bulunmuştu. İlgili yönetim kurulu kararından bu yana oluşan şartlar gözden geçirilerek söz konusu Proje'nin iptaline, bununla bağlantılı olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırılan şube kuruluşu ve yeni üretim tesisine ilişkin kira sözleşmesi imzalanması işlemlerinden
vazgeçilerek, şirketimizin pim üretim faaliyetlerinin üretime hiç ara verilmeden mevcut üretim tesisimizde devamına, katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 305,00
En Yüksek: 314,25
En Düşük: 304,00
Değişim -1,13 %
FK: 110,80
PD / DD: 18,08
İşlem Hacmi 26.796.577
Toplam Adet: 87.075
Ağırlıklı Ort.: 307,57
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)