E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'de Trump şüphesi---

Fed'de Trump şüphesi

Fed'de Trump şüphesi
22 Mart 2017 - 09:24 borsagundem.com

Fed, Trump'ın politikalarının ekonomik büyümeyi olumlu etkileyeceği konusunda şüpheli yaklaşıyor

Fed, Trump'ın politikalarının ekonomik büyümeyi destekleyeceği konusunda şüpheli

ABD hisse senedi yatırımcıları Başkan Trump'ın ekonomi gündeminin gerçek takipçileriyse, Fed üyelerinin bu konuda “agnostik” olduğunu söylenebilir.

S&P 500 Endeksi, Trump'ın görevde bulunduğu ilk sekiz haftanın yedisinde yükselmesi ardından Salı günü, yeni yönetim altındaki en sert günlük düşüşünü gerçekleştirdi. Bununla birlikte Fed, piyasanın coşkusundan etkilenmemiş görünüyor. Fed'in geçtiğimiz haftaki tahminleri Trump başkanlığının ilk üç yılında -Aralık tahminlerine göre fazla değişmeyerek- yüzde 2'lik bir büyüme tahmin ediyor. Ayrıca yetkililerin 2017 ve 2018 yılları için üçer faiz artırımı tahmini de değişiklik göstermedi.

Fed'in tekminli duruşu yetkililerin Trump'ın ABD ekonomisini şok etkisiyle (Büyümeyi yüzde 3 ve üzerinde taşımaya yönelik deregülasyon, altyapı yatırımları, yeniden düzenlenmiş ticaret anlaşmaları ve vergi indirimleri) canlandırabileceği konusunda önyargılı davranmadığını gösteriyor.

New York'ta Morgan Stanley ABD baş ekonomisti Ellen Zentner, “Trump'ın ilk iki ayı, hırslı bir gündemi gerçekleştirmenin, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki bir kongre için bile, söylemekten daha zor olduğunu kanıtlıyor. Yerine getirilmesi zor bir liste” dedi.

Başkan Janet Yellen'a 15 Mart toplatısında Fed'in Trump'ın ekonomik planına nasıl tepki verdiği sorulduğunda, “Gerçeklşetirilecek politikaların karakteristiği, büyüklüğü ve zamanlamasına ilişkin önemli bir belirsizlik var” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Fed'in tahminleri, ekonomi için yakın bir zamanda enflasyona bağlı bir yükseliş olmayacağı yönündeki görüşünü işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)