E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Bullard: Tercihim 2 trilyon dolar civarında bilanço---

Fed/Bullard: Tercihim 2 trilyon dolar civarında bilanço

Fed/Bullard: Tercihim 2 trilyon dolar civarında bilanço
10 Nisan 2017 - 06:42 borsagundem.com

Fed tutanaklarında vurgu yapılan 'bilanço küçültme' ile ilgili ilk tahmin St. Louis Fed Başkanı Bullard'dan geldi. Bullard, "Tercihim 2 trilyon dolar civarında bilanço" dedi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, bilançonun getiri eğrisinin orta ve uzak kısmı üzerinde aşağı yönlü baskı oluştururken, politika faizindeki artışın eğrinin kısa vadeli kısmına yukarı yönlü baskı getirdiğin kaydetti.

Bullard, bu durumda bunu yapmanın (bilanço küçültme) dorğu şey olduğunu söyleyen bir teori olmadığını belirtti.

Bullard, "İstediğim, tüm getiri eğrisinin faiz artırımlarına daha doğal bir yolla kendini ayarlaması" dedi ve bunun yapmanın bir yolunun bilançonun küçültülmesi olduğunu kaydetti.

Bullard, "İşsizlik ve enflasyonu bugün bulunduğu yerden tutabilmek için politika faizinin bulunduğu yerden çok fazla yükseltilmesi gerektiğini düşünmüyoruz. Bu nedenle, politika faizi gerektiren fazla bir normalleşme durumu yok" şeklinde görüş bildirdi.

Bullard, bilançonun 4.5 trilyon dolardan daha düşük bir seviyeye makul bir politika ile getirilebileceğini sözlerine ekledi.

Bullard, bilançonun 2 trilyon civarında br aralığa getirilmesi gerektiüini söyledi ve bunun birkaç yıla yayılan kademeli bir küçültme olması gerektiğine dikkat çekti.

Bullard'ın politika toplantılarında 2019 yılına kadar oy hakkı bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)