E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed tutanakları yayınlandı---

Fed tutanakları yayınlandı

Fed tutanakları yayınlandı
05 Nisan 2017 - 20:59 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi'nin mart ayı tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre, FOMC üyelerinin çoğu bilanço politikasının bu yıl içinde değişmesini bekliyor

Fed'in Mart ayı tutanankları yayınlandı.Tutanaklarda, kademeli faiz artışlarının uygun olduğu görüşünün sürdüğü bildirildi. Fed yetkilileri, faiz artışı gidişatına ilişkin değerlendirmeyi gerektiği takdirde değiştirmeye hazır olduklarını belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed) politika yapıcılarının çoğu, merkez bankasının 4,5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan bilançosunu, ekonomik veriler beklendiği gibi gittiği takdirde, bu yıl içinde küçültmeye başlamak için adım atması gerektiğini düşünüyorlar.

14-15 Mart tarihinde yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının bugün yayınlanan tutanakları ayrıca, Komite'nin yeniden yatırıma yönlendirme politikasının kademeli olarak mı, tek seferde mi sona erdirilmesi konusunda da geniş bir tartışma yaptıklarını gösterdi.

'Kademeli artış' görüşü sürdü

Tutanaklarda, "Ekonomi beklendiği gibi performans göstermeye devam ettiği takdirde, katılımcıların çoğu federal fon faiz oranında kademeli artışların devam etmesini öngördüler ve Komite'nin yeniden yönlendirme politikasının bu yıl içinde değişmesinin uygun olabileceği yargısına vardılar" ifadelerine yer verildi.

Tutanaklar ayrıca Fed politika yapıcılarının neredeyse tamamının, bilanço politikasında bir değişikliğin zamanlamasının ekonomik ve finansal şartlara bağlı olacağı konusunda görüşbirliğine vardıklarını ve katılımcıların çoğunun hem Hazine kağıdı hem de mortgage destekli tahvillere yatırımın azaltılmasını veya durdurulmasını tercih ettiklerini ortaya koydu.

'Daha fazla yukarı yönlü risk'

Fed yetkilileri bilançonun küçültülmeye başlanmasını planlarken, iyileşen ekonomik görünümü temel aldılar. Tutanaklar, yetkililerin ekonomik büyüme için daha fazla yukarı yönlü risk gördüklerini ortaya koyarken, artan hisse senedi fiyatlarının da büyümeyi ve enflasyonu artırabilecek olan daha gevşek finansal şartlar üzerinde etkili olduğunu düşündüklerini de gösterdi.

Bazı FOMC üyeleri, ekonominin kısa vadeli faiz oranlarını düşürmeyi gerektirecek bir şokla karşı karşıya kalması halinde tahvil yeniden yatırımlarının tekrar başlamasını istenebileceğini de ifade ettiler.

Fed, Mart toplantısında gösterge federal fon faiz oranını 25 baz puan artırarak yüzde 0,75-1,0 aralığına yükseltti ve bu yıl 2 faiz ortarımı daha olabileceğini işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)