E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed tutanakları açıklandı---

Fed tutanakları açıklandı

Fed tutanakları açıklandı
11 Ekim 2017 - 21:06 borsagundem.com

Tahvil azaltmaya bu ay içinde başlayacak olan Fed, önümüzdeki toplantılarda faiz artışı için enflasyon verilerine odaklanacak

ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına dair tutanaklar, bankanın bilanço küçültme programına ekimde başlayacağına işaret ederken, düşük enflasyonun faiz artışı konusunda Fed yetkilileri arasında görüş ayrılığına neden olduğunu ortaya koydu. 

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 19-20 Eylül'de düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanakları yayınladı.

FOMC üyelerinin politika faizinin üst sınırını yüzde 1,25'te sabit tutma kararı aldığı toplantının tutanaklarında, üyelerin düşük enflasyon seviyesini ele aldığı görüldü. 

Tutanaklarda, bazı FOMC üyelerinin faiz oranının yükseltilmesine yönelik gelecek olan makro ekonomik verileri değerlendireceği kaydedilirken, bu üyelerin düşük enflasyon durumunun geçici olduğuna inandığı ve orta dönemde enflasyonun yeniden Fed'in hedefi olan yüzde 2'lik orana yükselmesini öngördükleri belirtildi.

Tutanaklarda, bazı FOMC üyelerinin ise uzun süredir düşük seviyelerde seyreden enflasyon oranının yüzde 2'lik hedefin altında kalmaya devam etmesine neden olacağını belirttiği kaydedildi.

Öte yandan tutanaklar, FOMC üyelerinin, Fed'in bilanço küçültme programına ekim ayında başlanması konusunda görüş birliği sağladığını gösterdi. 

Bankanın 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu küçültmeye yönelik faaliyetlerine ekim ayında başlanması konusunda FOMC üyelerinin anlaştığını gösteren tutanaklarda, Fed'in bilançosundan her ay 10 milyar dolarlık azaltma yapılacağı bilgisi iletildi.

FOMC'un bir sonraki toplantısı 31 Ekim-1 Kasım'da başkent Washington'da düzenlenecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 455712 Ekim 2017 08:46

    Bizde Fed'e vize uygulayalım. Fed'in kararlarını yok hükmünde sayıp kendi dinamiklerimizle hareket etsek daha iyi olmazmı?

  • Erdal11 Ekim 2017 22:45

    Sömürüyorlar bizi

  • hep masal11 Ekim 2017 21:30

    gevşek para politikası,önce para pompala sonra başka senaryo parasal genişlemeyi azalt ay ay para masma azalt sonra faiz artacak hikayesi bir yıl kadar olala sonra faiz artır sonra bida faiz artıracakmı artırmıcakmı iki yılda öyle sonra bilanço küçültme masalı abd ile yatıp abd ile kalkıyoruz

  • Saygilaimla11 Ekim 2017 21:12

    Bunlarda sıktı kardes eflesyanunuz basinizda paralanir ins