E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Fed politikaları traderlara yarıyor---

​Fed politikaları traderlara yarıyor

​Fed politikaları traderlara yarıyor
02 Ekim 2014 - 18:57 borsagundem.com

Traderlar faiz artışı ihtimalleriyle piyasalarda düşüşe neden olan Fed’e 10 yılda bir görülen kâr rakamları için minnettar

ABD’de faiz artışı ihtimallerinin neden olduğu hisse senetlerinden tahvile, oradan da emtia piyasalarında görülen düşüş, en çok döviz traderlarını yaramışa benziyor.

Artan volatilite, Parker Global Currency Manager Index’i destekliyor. Endeks geçen çeyrekte yüzde 3.29 yükselerek, 2004’ün son çeyreğindeki yüzde 4.93’lük artıştan bu yana görülen en yüksek çıkışa imza attı. 14 önemli döviz fonunu takip eden endeks, son beş çeyreğin dördünde gerilerken, yüzde 0.94 yükseldiği 2010’dan bu yana da hiçbir yılı yükselişle tamamlayamadı.

ABD Merkez Bankası Fed ve diğer önemli merkez bankalarının farklılık gösteren politikaları, hem doları yükseltiyor hem de traderların işine gelen fiyat değişimlerine neden oluyor.

JPMorgan Asset Management Inc’nin Londra’daki baş yatırım görevlisi Roger Hallam “ Bu çeyrekte görülen bu sağlam kazanç, ABD dolarının yükselmesi gerektiği görüşünden kaynaklanıyordu. Para birimi yöneticileri bu sayede daha önce kaydettikleri kayıpları geri alma imkânı buldu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan02 Ekim 2014 20:04

    hiç bir kuruluşun , piyasaları etkilemek adına ,hiç bir şekilde ağzını açmasına müsaade edilmemeli, her konuşmada, birileri ya basıyor, yada yukarı çekerek basıyor. sonuçta vurguncular para kazanıyor, bunlara büyük cezalar getirilmeli