E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed öncesi BİST yatay seyredebilir---

Fed öncesi BİST yatay seyredebilir

Fed öncesi BİST yatay seyredebilir
25 Temmuz 2017 - 09:15 borsagundem.com

Yarın Fed Başkanı Yellen'in yapacağı açıklamalar öncesi Borsa İstanbul'da sakin seyir bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FED ÖNCESİ TL’DEKİ DEĞER KAYBI İLE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, güne yükselişle başlamasına rağmen Çarşamba günkü FED toplantısı öncesinde TL’nin (ve diğer gelişen ülke paralarının) ABD Doları karşısında değer kaybı eşliğinde günü %0,1 düşüşle 106,711 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi ve BIST Sanayi Endeksi %0,3 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 14:30 TÜRKİYE TEMMUZ KAPASİTE KULLANIM ORANI…

Bugün gündem maddesi olarak yurtiçinde sanayi üretiminin öncü göstergelerinden olan kapasite kullanım oranı takip edilecek. Ekim 2008’den beri en yüksek seviyelerinde izleyen kapasite kullanım oranı 2017 yılı üçüncü çeyreğine sanayi tarafında nasıl bir başlangıç yaptığımıza dair sinyaller verecek. Sanayi ile kalkınan ekonomilerde önemli gösterge olan bu verinin GSMH büyümesi adına üçüncü çeyreğe nasıl giriş yaptığımızı ve büyümedeki momentumun korunduğunu görmek için önemli olacağını düşünmekteyiz. Kapasite kullanım oranındaki artışın devamı, ikinci çeyrek finansalları iyi beklenen sanayi hisselerindeki pozitif seyrin devam etmesine orta vadede katkıda bulunabileceğini beklemekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasalarında ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün gerileyen Asya piyasaları ile hafif düşüşle başlasa da gün içerisinde FED toplantısı öncesinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Bankacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… BDDK'nın likidite karşılama oranı hesabında değişiklik yapılmasını öngören taslağı yayınlandı. Taslağa göre, bankaların Merkez Bankası nezdinde tutulan zorunlu karşılıklarının %100’ü yüksek kaliteli likit varlıklar olarak kabul edilecek. Bu oran, taslak öncesinde %50 seviyesinde bulunmaktaydı. (BDDK)

TTKOM…Nötr… Şirket, 3G hizmetler için talep edilen hazine payına ilişkin davada, davaya konu tutarın %96'lık kısmı için Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildiğini bildirdi. Avea, anaparaya ilişkin davada yürütmenin durdurulması kararı verilmesi sebebiyle, 3G hizmetler bakımından tahakkuk ettirilen cezai şartın geri alınmasını talep ederken 2G hizmetleri ile ilgili söz konusu bildirim ve cezai şart için ise ihtiyati tedbir kararı alındığını belirtildi. (KAP)

ASELS…Nötr… Şirket, uzaktan komutalı silah sistemleri ile ilgili faaliyet göstermesi amacıyla, %100'ü Aselsan A.Ş.'ye ait olan Aselsan Malaysia Sdn. Bhd. ünvanlı şirket kurulduğunu, şirketin sermayesinin 100 Malezya Ringgiti (yaklaşık 23.3 USD) olduğunu ve kuruluşunun 19.07.2017 tarihinde tescil edildiğini bildirdi. (KAP)

ISGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket Genel Müdürü Turgay Tanes, Kadıköy'de bir otel projesine başlayacaklarını söyledi. Otel yatırımı ve devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte 200 milyon TL’ye yakın seyreden kira gelirlerinin 2020 itibarıyla 300 milyon TL’ye yükselmesini beklenmekte. Ayrıca, Altunizade'de 400 milyon TL, Tuzla'da ise 650 milyon TL ciro öngördükleri iki konut projesi üzerinde de çalıştıkları belirtildi. (Dünya)

HURGZ…Sınırlı Pozitif… Şirket, Jersey'de faaliyet gösteren Trader Media East'in veya bağlı ortaklıklarının veya bunların bünyesinde faaliyet gösteren iş kollarının satışı veya bunlara stratejik ortak bulunması için çalışmalara başlamaya karar verildiğini bildirdi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,3 düşüşle 133,175 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 132,250 – 133,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Geçtiğimiz hafta ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası haftanın genelinde gelişen ülke para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybeden ABD Doları yeni haftaya değer kazancı ile başladı. Gelişen ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik etti. Türk Lirası günü dolar karşısında %0,58 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta ABD’de siyasi atmosferde görülen tedirginlik sonrası değer kaybeden ABD dolarını ve dünya genelinde bol likidite ortamının devam edecek olmasını yükseliş fırsatı olarak değerlendiren altın, yeni haftada ABD Doları’nın değer kazancı başlaması nedeniyle günün genelinde zayıf seyir izledi. Altın haftanın ilk işlem gününü Dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa tarafından gelen veri akışında görüldüğü üzere Avrupa ekonomisine dair toparlanmada görülen ivme kaybı ve ABD Doları’nın yeni haftaya değer kazancı ile başlangıç yapması euronun zayıf seyir izlemesine neden oldu. Euro günü dolar karşısında %0,18 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)