E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed öncesi BİST yatay seyredebilir---

Fed öncesi BİST yatay seyredebilir

Fed öncesi BİST yatay seyredebilir
14 Haziran 2017 - 09:24 borsagundem.com

Borsa İstanbul, kritik Fed faiz toplantısı öncesinde güçsüz seyredebilir

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ 20 YIL ARADAN SONRA 100,000 SEVİYESİNİ GÖRDÜ…

BIST 100 Endeksi dün, tarihi zirvesi olan 100,000 seviyesini gördükten sonra yarın yapılacak FED toplantısı öncesinde hafif kar realizasyonları eşliğinde günü %0,1 düşüşle 99,300 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında geriledi. BIST 100 Endeksi, 1997 yılının ardından ilk kez 100,000 seviyesini görmüş oldu fakat 1997 yılında iki sıfır atıldıktan sonra endeks 1,000 seviyesinden işlem görmeye devam etmişti. Ayrıca, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, geçtiğimiz günlerde iki sıfır atılma konusunda çalışmaların olduğunu söyledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
FED FAİZ KARARI ÖNCESİNDE YATAY SEYİR…
SAAT 21:00 FED FAİZ ORANI KARARI…

Bugünün en önemli gündem maddesi akşam saat 21:00’da yapılacak FED Para Politikası Toplantısı’ndan çıkacak faiz oranı kararı olacak. Bloomberg anketlerine göre, FED’in faizi %1,00 seviyesinden %1,25 seviyesine artırma olasılığı %97’li seviyelerde. Buna karşın, ABD tarafından zayıf veriler gelirken, FED üyelerinin enflasyon ile istihdam hakkındaki çelişkili açıklamaları bulunmakta. Bu nedenle biz FED’in faiz artırmaması gerektiğini düşünmekteyiz. FED’in kararından bağımsız olarak ABD tarafından gelen zayıf verilere karşın Avrupa’da göreceli olarak daha güçlü veriler nedeniyle ABD Doları’nın üçüncü çeyrek dönemde Eylül Almanya seçimlerine kadar zayıf kalmasını beklemekteyiz. Ayrıca, bugün ABD tarafında TÜFE ve Çekirdek TÜFE verileri takip edilecek. BIST 100 Endeksi’nde orta vadeli yükseliş trendi devam etmekle birlikte bugün FED toplantısı öncesinde yatay seyretmesini beklemekteyiz. Yarın ise piyasalar TCMB faiz toplantısına odaklanacak.

ŞİRKET HABERLERİ

NTHOL...Nötr/NTTUR...Pozitif... Net Turizm'in Net Holding tarafından devralınarak birleşme kapsamında değiştirme oranı 0,89022 olarak açıklandı. Söz konusu oran kapsamında NTTUR olması gereken hisse başı fiyat 2,38 TL olup son kapanış fiyatının %30 üzerinde bulunuyor. (KAP)

ISGYO...Nötr/TSGYO...Negatif... TSKB GMYO'nun İş GYO ile birleşme işleminde pay değiştirme oranı 0,31512588 olarak açıklandı. Söz konusu oran çerçevesinde bir adet TSGYO hissesi karşılığında 0,31512588 adet ISGYO hissesi verilecektir. Bu hesaplamaya göre, TSGYO hisselerinin olması gereken değer 0,46 TL olup mevcut durumundaki 0,67 TL fiyatın %30 altında bulunmaktadır. (KAP)

VESTL…Nötr… Zorlu Holding Üst Yöneticisi Ömer Yüngül, Toshiba'nın TV birimi için teklif verdiklerini, teklifin incelenme aşamasında olduğunu, şirket ile birlikte teklif veren şirket sayısının 5 ya da 6 olduğunu ve Toshiba konusundaki kararın 1-1,5 ay içerisinde çıkabileceğini söyledi. (Dünya)

GUBRF…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılına ilişkin hedeflerini paylaştı. Şirket, 2017 yılında konsolide olarak %19,2 artışla 2,708 bin ton üretim ve %5,7 artışla 3,239 bin ton satış hacmi hedeflemektedir. Ayrıca, şirket, %14,9 artışla 3,256 milyon TL satış geliri ve %76,9 artışla 230 milyon TL FAVÖK elde etmeyi hedeflediğini açıkladı. (KAP)

ANACM…Nötr… Şirket, iş ortaklıklarından Omco İstanbul Kalıp Sanayi ve Ticaret A.Ş.'deki %50'lik hissesinin Rekabet Kurulu'nun onayına istinaden şirketin diğer ortağı olan Omco International N.V.'ye devir işlemlerinin 12 Haziran 2017 tarihi itibariyle tamamlandığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,1 düşüşle 122,475 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 122,000 – 123,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün ABD Doları’nın gelişen ülke para birimleri karşısında zayıf seyir izlemesine rağmen, Türk Lirası’nın hafta başında dolar karşısında sergilediği güçlü performans nedeniyle Türk Lirası’nda görülen değer kazancı sınırlı oldu. Türk Lirası günü dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Orta Doğu’da tırmanan tedirgin atmosfer ve ABD’de eski FBI Direktörü James Comey'in parlamentoda yapacağı savunma öncesinde global bazda yatırımcılarda riskten kaçış eğilimi paralelinde altında görülen değer kazançları yeni haftada Fed toplantısı öncesinde yatay seyir izlemekte.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün ABD Doları G10 para birimleri karşısında zayıf bir görünüm sergilerken, euro günü Dolar karşısında yatay seyir ile tamamladı. Bugün Avrupa ve ABD’de açıklanacak olan Mayıs ayına ilişkin enflasyon verileri ile birlikte Fed’in Haziran ayı toplantısından çıkacak olan kararlar paritenin seyri için önem arz etmekte.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)