E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFED kararından önce piyasalar neye odaklanacak?---

FED kararından önce piyasalar neye odaklanacak?

FED kararından önce piyasalar neye odaklanacak?
27 Temmuz 2016 - 12:22 borsagundem.com

İç piyasadan yavaşça kafayı kaldırdığımız günlerde, küresel piyasalara yeniden odaklanma vakti gelmiş gibi görünüyor

Bugünün gündemi FED toplantısı, dün başlayan toplantının sonuçları TSİ 21.00’ de açıklanacak. Beklenti faiz kararında (federal fon oranı) bir değişiklik yapılmayarak %0.50 oranında sabit kalması yönünde. 23 Haziran Brexit referandumundan sonra İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması tüm küresel piyasayı etkisi altına alan bir durum oldu. Neredeyse tüm dünya merkez bankaları bu riskli süreçte küresel piyasa ile ilgili her türlü önlemi almaya hazır olduklarını dile getirdiler. Bu durumdan sonra FED’in faiz artırım olasılığı da %10’lara kadar geriledi. Yapılan çalışmalar ve piyasadaki iyileşmelerle birlikte faiz artırımına karşı daha iyimser bir tablo oluştuğunu görüyoruz. Ancak Fed üyeleri arasında fikir ayrılıklarını da göz önünde bulunduracak olursak bu akşam beklenti dışında bir gelişme olmadan faizler %0.50'de kalır gibi görünüyor. Basın toplantısının olmadığı bir toplantı olacağının altını çizmekte fayda var. Karar metninde önümüzdeki süreçle ilgili piyasada algı yaratacak yeni bir mesaj verilmesi yeniden dolarda hareketlenmelere sebep olabilir. FED kararından önce de ajanda bir hayli kalabalık olacak. Almanya tarafından gelecek olan GFK tüketici güven endeksinin ardından veri akışı İngiltere’nin büyüme verileriyle devam edecek. Amerika ise açılışı çekirdek dayanıklı mal siparişleri verisiyle yapıp, askıdaki konut satışları ve ham petrol stoklarıyla devam edecek. Final ise saat 21.00’de gelecek olan FED Faiz Kararı.

USDTRY
Yurtiçinde dün Merkez Bankası enflasyon raporu takip edildi. Güncel gelişmelere değinen Murat Çetinkaya sadeleşme politikasını uygun bir süreçte tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. TL varlıklarındaki alımların gün içerisinde sınırlı kaldığını görüyoruz. Dün ABD’den gelen verilerin dolar üzerinde yarattığı pozitif havada kurda yukarı yönlü hareketleri bir miktar hızlandırdı. Teknik olarak ele alındığında 3.03 seviyelerine kadar devam eden gevşemenin ardından 3.0250 seviyeleri test edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3.0450 ve 3.0510 takip edeceğimiz direnç seviyeleri olacak.

EURUSD
Bugün hem Avrupa tarafı hem de Amerika tarafından yoğun veri akışıyla karşı karşıya kalacağımız bir gün olacak diyebiliriz. Fakat en önemlisi de FED’in FOMC toplantısı bugün sona eriyor ve faiz kararı açıklanıyor. Parite için 1.1000 seviyesi önemli bir destek konumundaydı. Ancak analizin hazırlandığı şu saatlerde bu destek seviyesinin kırılıp aşağıya sarktığını görüyoruz. Düşüş trendinin devam etmesi halinde ilk hedef 1.0980 ikinci hedef ise 1.0950 seviyesi. Düşüşün devamı yaşanması halinde 1.0880 seviyesi önemli. 1.1000 seviyesinin kırılıp yukarı yönde yükselen paritede ilk hedef 1.1060 ikinci hedef 1.1100 olarak görünüyor.



ALTIN
Piyasalarda suların durulması risk iştahını azalttığı ve altına olan talebin yavaşlamasına sebep olduğu söylenebilir. Yatırımcıların altına olan talebi artana kadar yatay bant hareketler devam edecek gibi görünüyor. ETF fonlarda ki azalmalar altın fiyatlarındaki geri çekilmeleri destekleyen bir unsur olarak bilinmektedir. Ayrıca akşam açıklanacak olan FED toplantısı sonrasında faiz kararı ve gelen karar metninde yapılacak olan olası değişiklikler dolara olumlu yansıyabilir. Pozitif dolar baskısıyla oluşabilecek olan aşağı yönlü hareketin devamında 1312 seviyeleri yeniden test edilebilir. olası alım senaryolarında ise takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1325 ve 1333 olabilir.



GBPUSD
Geçtiğimiz dönemde yaşadığımız Brexit belirsizlikleri ile birlikte 1.3100 seviyesinin üzerinde fiyatlanan parite de bugün hem İngiltere tarafından gelen büyüme verileri hem de FED den gelecek faiz kararının önemle takip edilmesi gerekiyor. Yatırımcılardaki pozitif fiyatlanmaların devam etmesi halinde 1.3180 seviyesi ilk hedef 1.3230 seviyesi ise ikinci hedef konumunda olduğu söylenebilir. Gün içerisinde gelen ekonomik verilerin ve açıklamaların etkisi ile yaşanabilecek olan düşüş hareketinde ise 1.3110 seviyesine kadar gerilemeler yaşanması hedefleyebilir.

A1 Capital Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)