E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed ifade değiştirdi---

Fed ifade değiştirdi

Fed ifade değiştirdi
18 Aralık 2014 - 10:04 borsagundem.com

İKON Menkul ABD ve Avrupa piyasalarını değelendirdi. Bugün hangi veriler izlenecek...

ABD Borsaları Pozitif Kapattı...

ABD Borsaları, Merkez Bankası FED'in faiz artışı konusunda 'sabırlı' olacağını belirttiği kararı sonrasında, enerji şirketlerinin toparlanması ile kazancını artırarak, Ekim 2013'ten bu yana en dik yükselişi kaydetti. Gün sonunda; S&P 500 %2.04 artıda 2.012,89 seviyesinden, NASDAQ %2.12 pozitif 4.644,31 puandan, Dow Jones Endeksi ise %1.69 yukarıda 17.356.87 seviyesinden kapandı. S&P 500 Futures Kontratına Teknik Açıdan Bakıldığında; Yellen sonrası sert yükselişler görülen SP500 Aralık Vadeli Kontratta işlemler 2011 seviyesinde gerçekleşmekte. Yukarı yönlü hareketliliğin devamı ve bu seviye üzeri kalıcılık halinde 2022 ve sonrasında 2034 dirençleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde izleyeceğimiz destekler 2001 ve kritik 1980 seviyelerinde bulunmakta. 1980 seviyesi üzeri kalıcılık devam ettiği müddetçe pozitif algıdan bahsedebiliriz.

ABD İstihdam Talepleri Takip Edilecek...

TSİ 15:30'da takip edeceğimiz İstihdam Talepleri 295.000 kişi düzeyinde bekleniyor. Bir önceki rakam 294.000 düzeyinde gerçekleşmişti. İstihdam Talepleri geçtiğimiz hafta içerisinde işsizlik sigortası için kayda geçmiş olan bireylerin sayısını belirler. Veri açıklandığı sırada USD bacaklı paritelerde hareketlilik gözlenebilir.

ABD Hizmet PMI Açıklanacak...

TSİ 16:45'de ABD'de Hizmetler PMI endeksi açıklanacak. Son dört aydır beklentilerin altında açıklanan veri geçtiğimiz ay 56.2 olarak duyurulmuştu. Verinin Aralık ayında 57.1 seviyesinde geleceği öngörülüyor. Beklenti üzeri gelebilecek veri sonrası USD bacaklı paritelerde hareketlilik gözlenebilir.

ABD Philadelphia FED İmalat Endeksi Takip Edilecek...

TSİ 17:00'de açıklanacak olan Philadelphia FED İmalat Endeksi'nde Kasım ayına ait beklentiler 26.6 olması yönünde. Endeks Kasım ayında 40.8 olarak açıklanmıştı. ABD'deki bu önemli veri açıklandıktan sonra, USD bacaklı paritelerde hareketlilik görülebilir.

FED'den 2015 Ortasına Kadar Artış Yok Sinyali...

ABD Merkez Bankası FED 2006’dan bu yana gerçekleştireceği ilk faiz artışı konusunda sabırlı olacağını belirtti. Fed böylece uzun bir zamandır
17.12.2014 Sabah Bülteni açıklamalarında yer verdiği faizlerin ‘'kayda değer bir süre daha düşük kalacağı'' ifadesini değiştirmiş olurken, istihdam piyasası ile ilgili değerlendirmesini de iyileştirdi. FED Açık Piyasa Komitesi (FOMC) açıklamasında “Komite para politikasındaki duruşunda normalleşmeye başlamak konusunda ‘'sabırlıolabileceğini kaydetmektedir” ifadelerini kullanarak, takvime dayalı bir ifadeden vazgeçmiş oldu ve kendisine ekonomik verilere bağlı olma konusunda daha ciddi bir esneklik sağladı. Açıklamada ayrıca “Komite bu yönlendirmesini daha önce ifade ettiği ‘faizlerin kayda değer bir süre’ düşük kalacağı taahhüdü ile uyumlu görmektedir” denildi. Ayrıca istihdam piyasasındaki toparlanmanın arttığını ve istihdam piyasasındaki atıl kapasitenin azalmayı sürdüğü görüşünü yineledi. Yellen, normalleşmenin gelecek birkaç toplantıda muhtemel olmadığını belirterek, "Faizlerin baharda artması olası değil. 2015 ortasında artması gelecek verilere bağlı" dedi.

Avrupa Borsaları Karışık Kapattı...

Avrupa Borsaları, Petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü tepki hareketinden destek bulan enerji hisselerindeki alıcılı seyir sonrası karışık kapattı. Gün sonunda; FTSE100 %0.07 artışla 6.336,48 puandan, CAC40 %0.46 pozitif 4.111,91 seviyesinden, DAX ise %0.20 aşağıda 9.544,43 puandan kapandı.

Almanya'dan Ticari Beklentiler ve Anlık Değerlendirmesi Açıklanacak...

TSİ ile 11:00'de açıklanacak olan veriler Alman İFO İş Ortamı Endeksi'nin alt endekslerini oluştururlar. Almanya Ticari Beklentiler verisi, 6 aylık Almanya ticari beklentilerinin ne yönde olduğunu gösterir. 6 aylık düşüşe Kasım ayında son veren veride Aralık ayı beklentisi 101.1 düzeyinde açıklanması yönünde. Aynı saatte açıklanacakAlmanya Anlık Değerlemesi ise, gelecek beklentileri dışarıda bırakarak anlık değerleme hususunda bilgi verir. Aralık ayı beklentisi ise 110.3 düzeyinde açıklanacağı yönünde.

Almanya İFO İş Ortamı Endeksi Takip Edilecek...

TSİ ile 11:00'de Euro Bölgesi'nin lokomotif ekonomisi olan Almanya'dan açıklanacak Almanya İFO İş Ortamı Endeksi, 7000 firmanın katılarak inşaat, perakende satış, imalat gibi hususlarda sonraki 6 ay için kendi tahminlerini sunduğu önemli bir endekstir. Alt endesklerinde olduğu gibi 6 aylık düşüse Kasım ayında son veren endekste Aralık ayı beklentisi 105.4 düzeyinde açıklanması yönünde. Veri açıklandıktan sonra Euro bacaklı para birimlerinde hareketlilik gözlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)