E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Fed Haziran tutanakları yayınlandı---

​Fed Haziran tutanakları yayınlandı

​Fed Haziran tutanakları yayınlandı
09 Temmuz 2014 - 21:47 borsagundem.com

Fed’in Haziran ayı toplantı tutanaklarında bazı Fed yetkililerinin yatırımcıları risklere karşı “aşırı rahat” bulduğu ifade edildi

ABD Merkez Bankasının(Fed) 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıda, yetkililer tahvil alım programını Ekim ayında  sonlandırma konusunda uzlaşma sağladı.
Varlık alımları Ocak ayından bu yana azaltılıyordu ve programın bu yıl sonlandırılacağına dair açıklamalar önceden yapılmıştı ama netlik kazanmamıştı.
Tutanaklarda "Ekonomi, Fed'in beklentileri yönünde performans sergilemeye devam ederek tahvil alımının gelecek toplantılarda azaltılmasının garantisini sağlarsa son azaltım Ekim ayı toplantısının ardından gerçekleşir," ifadesi yer aldı.Tahvil alımı programı uzun vadeli olarak faiz oranlarını düşük tutmayı ve yatırımcıları hisse ya da kurumsal borç gibi daha yüksek riskli varlıklara yönlendirmeyi hedefliyor. Böylelikle yatırım ve işe alımların artması bekleniyor.
Fed ilk olarak tahvil alımına 2009 yıllarının başında, mali krizin ortasındayken başlamıştı. 2012 Eylül ayında program genişletilmişti. Son genişlemeden bu yana Fed'in varlıkları 2.8 trilyon dolardan 4.4 trilyon dolara yükseldi.
Fed tahvil alımını 10'ar milyar dolar azaltarak aylık 85 milyar dolar olan en üst seviyeden 35 milyar dolara indirmişti. Fed şuan gelecek üç politika toplantısında varlık alımlarını 15'er milyar dolar azaltarak Ekim ayında sonlandırmayı düşünüyor. Tutanakların son kısmında, " Katılımcıların bir çoğu işsizlik oranının orta vadede yavaş bir şekilde azalmasıyla istihdam piyasasındaki toparlanmanın süreceğini tahmin ediyor," ifadesi yer aldı.
Fed gelecek aylarda faiz oranı artışı  ve zamanlaması ile ilgili zor kararlar vermek zorunda kalabilir.Fed yetkilileri politik kararların ekonomik görünüme bağlı olduğu konusunda vurgu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)