E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faiz konusunda ihtiyatlı olmalı---

Fed faiz konusunda ihtiyatlı olmalı

Fed faiz konusunda ihtiyatlı olmalı
23 Eylül 2014 - 07:55 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed'in faiz artırımı konusunda ihtiyatlı olması gerektiğini söyledi

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, enflasyonun yüzde 2 hedefinin altında kalmaya devam ettiği ortamda Fed'in faiz artırımı  konusunda ihtiyatlı olmasını gerektiğini bildirdi. 
Kocherlakota, Michigan da yaptığı konuşmada, Fed'in enflasyonu dikkate almadan yapacağı bir faiz artırımının kredibilitesine zarar  vereceğini ve enflasyon beklentilerini aşağı çekeceğini savundu. 
Kocherlakota, "Faizleri artırmaya başlamak konusunda çok ihtiyatlı ve dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum, çünkü enflasyonun yüzde 2 seviyesine dönme yolunda olduğundan emin olmak istiyoruz. Faizleri çok erken artırmak enflasyonu daha da düşürebilir, enflasyonun ısrarcı şekilde yüzde 2 hedefinin altında kalması kamuoyunun Fed'in enflasyon hedefini yakalama konusunda ciddi olduğu inancını baltalayabilir" diye konuştu. 
Kocherlakota, Fed'in enflasyon hedefine ulaşmak konusunda daha agfresif olması gerektiğini savunarak, enflasyon hedefine ulaşım için 2 yıllık bir süre belirlemesinin, faydalı olacağını ve işsizliğin daha hızlı aşağı gelmesine yardım edeceğini de öne sürdü. 
Kocherlakota, Avrupa ve Japonya'nın içine düştükleri durumun ABD'de de yaşanmaması için enflasyonun yüzde 2 seviyesine getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)