E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faiz artışı fiyatlamalarında sert düşüş---

Fed faiz artışı fiyatlamalarında sert düşüş

Fed faiz artışı fiyatlamalarında sert düşüş
17 Mayıs 2017 - 19:27 borsagundem.com

Fed'in faiz artırımına gideceği fiyatlamaları, Washington'daki kaosun tahvil piyasasını sarsmasıyla sert bir düşüş gerçekleştirdi

Tahvil piyasaları, Donald Trump başkanlığında yaşanmış olabilecek en derin kriz olan "Flynn soruşturmasını" Fed'in bu yıl gerçekleştireceği faiz artışı fiyatlamalarını düşürerek yorumluyor.  

Bloomberg'de yer alan habere göre, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitmesi, şu anki federal fonlama oranı ve gelecekteki gecelik endeks swap faizine bağlı olarak yaklaşık yüzde 64'ten fiyatlanıyor. Bu fiyatlama, geçtiğimiz hafta yüzde 80 seviyesindeydi. Fed'in Eylül ayında harekete geçme ihtimali de azalış gösteriyor ve Fed fon vadeli piyasası, Kasım ayına kadar faiz artışı fiyatlamasında bulunmuyor.

14 trilyon dolar değerindeki Hazine tahvili piyasası, geçtiğimiz hafta FBI Direktörü James Comey'nin görevden alınmasını ve Donald Trump'ın Rus diplomatlara çok gizli bilgileri göstermesini normal karşılamıştı. "Flynn soruşturması" hakkında ortaya çıkan bu son gelişme, 10 yıl vadelilerin faizini 9 baz puan aşağı çekerek yüzde 2.24'e indirdi. Gösterge faizlerdeki bu düşüş, iki ayın en sert düşüşü oldu ve dünya çapında finans piyasalarını sarstı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)