E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Eylül'de de faiz artırır mı---

Fed Eylül'de de faiz artırır mı

Fed Eylül'de de faiz artırır mı
11 Mayıs 2017 - 14:40 borsagundem.com

Tahvil piyasasında Fed'in Haziran'ın ardından Eylül ayında da faiz artırımına gidebileceğine yönelik beklentiler güçleniyor

Traderlar halihazırda, ABD merkez bankasının Haziran ayındaki toplantıda faiz artırımına gideceği konusunda büyük ölçüde fikir birliği içinde ve cari efektif fed fonları faizi ve vadeli gecelik endeks swap faizine göre, söz konusu toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 80 seviyesinde. Ancak traderların ayrıca, Fed'in Eylül ayındaki toplantıda da faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri de güçleniyor. Fed'in Eylül toplantısında faiz artırımına gitme olasılığı, bir hafta öncesine göre neredeyse iki katına çıkarak yüzde 40'a ulaştı.

Finans piyasaları, bu yılın, Fed politika yapıcıların 2017 yılında iki faiz artırımı daha yapılmasını öngören tahminlerine uydukları bir yıl olup olmadığını görmek için beklemiyor. İki yıl vadeli faizler Salı günü yüzde 1.35 ile Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Her ikisi de Çarşamba günü fazla değişiklik göstermedi.

MUFG Securities Americas Inc. faiz strateji direktörü John Herrmann, "Fed bu yıl çok tutarlı. Kendi bakış açılarından, işsizlik oranının ve bu oranın izleyeceği yolun tam istihdam olarak düşündükleri yerin altında olduğunu söylüyorlar," dedi ve "Bu, Haziran ayındaki toplantıda ve bizim beklediğimiz üzere, belki de Eylül ayında, genişlemeyi daha da azaltma ile tutarlı" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)