E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed 14 Haziran'da faiz artırır mı?---

Fed 14 Haziran'da faiz artırır mı?

Fed 14 Haziran'da faiz artırır mı?
12 Haziran 2017 - 17:31 borsagundem.com

Fed'in kritik faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor

Piyasaları önemli veri ve gelişmelerin yer aldığı oldukça kritik bir hafta bekliyor. En önemlisi Çarşamba akşamı yayınlanacak olan FOMC kararları. Fed’in fonlama oranını 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıyor piyasalar fakat önemli olan faiz artırıp artırmayacağı değil nokta tablosunun yıl sonuna kadar daha kaç faiz artışına işaret edeceği.

14 Haziran’daki faiz artışı dahil bu senenin geri kalanında toplam iki faiz artışı fiyatlanmış durumda. Dolayısıyla da piyasada hareket yaşanması için bu fiyatlama dışında bir beklentinin ortaya çıkması lazım.

Son zamanlarda yayınlanan enflasyon verilerinin hayal kırıklığı yaratması nedeniyle sene sonuna kadar ikiden fazla faiz artırması şu an için düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Diğer yandan ekonomik görünümde Fed’in iki faiz artışı beklentisini azaltmasına neden olacak bir bozulma da yaşanmış değil.

Birinci çeyrek büyüme %0.7’den %1.2’ye revize edildi ve New York Fed ile Atlanta Fed tahminleri ikinci çeyrekte %3.0 ile %2.3 arası bir büyümeye işaret ediyor. Yani ikinci çeyrekte büyümenin daha iyileşme oranı yüksek.

İstihdam tarafında da işler az çok yolunda gidiyor. İşsizlik oranı %4.3’e kadar gerilemiş vaziyette ve ABD ekonomisi yılın ilk beş ayında ortalama 170 bin istihdam yarattı. Tek sorun maaşlarda artış hızının hala istenen hızda olmaması.

Yani enflasyon görünümü nedeniyle Fed’in faiz artış beklentisini artırması zor fakat diğer ekonomik göstergelere baktığımızda beklentilerde aşağı revizeye neden olacak bir neden de yok.

Bu yüzden Çarşamba akşamı Fed Başkanı Yellen’in yapacağı konuşma piyasalarda harekete neden olabilecek ana unsur olarak ön plana çıkıyor aslında. Yellen’in yorumları ve sorulara vereceği cevaplar başta dolar pariteleri olmak üzere bütün piyasalarda dalgalanmalara neden olabilir.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)