E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFatih Terim'den önemli açıklamalar---

Fatih Terim'den önemli açıklamalar

Fatih Terim'den önemli açıklamalar
02 Eylül 2015 - 21:30 borsagundem.com

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Serdar Aziz ve Oğuzhan Özyakup, Letonya maçı öncesinde basın toplantısında soruları yanıtladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Serdar Aziz ve Oğuzhan Özyakup, Letonya maçı öncesinde basın toplantısında soruları yanıtladı.

İŞTE TERİM'İN SÖZLERİ...
Letonya ile 1-1 berabere kaldığımız maçı değerlendiren Fatih Terim: "Letonya ile oynadığımız ilk maçta erken pozisyonları gole çeviremeyince, ikinci yarıda öne geçsek de, sonradan penaltı ile beraberliği yakaladı rakibimiz. Çok da iyi oynadığımızı söyeyemeyiz ama pozisyon bulduğumuzu söyleyebiliriz. Olmayınca olmuyor. Beraberliğe hayıflanan bir takımken, son dakikada bir frikik var, iyi vursa bir de mağlup olacağız. Futbol böyle bir şey. Oyuncularımın bu sefer işi bu raddeye getireceğini düşünmüyorum. Galip gelip inşallah, pazarı hep beraber bekleyeceğiz" şeklinde yorum yaptı.

"HERKES ŞANSSIZLIK DİYOR"
"Bu tip maçları çok oynadık, çok şükür çoğundan da alnımızın akıyla çıktık. Keşke bu kadar sıkıntıya girmesek. Zor günleri sever gibi bir şey var, mecburen öyle oluyor. Birçok oyuncumuz sıkıntılı. Arda'nın ayağı müsaade ederse, oynamamasını çok fazla kafama takmıyorum. Ozan, Volkan, Gökhan, hatta yarın konuşacağım Şener belki, riske atmayıp Hollanda maçına mı bırakacağız, karar vereceğim. Sebepleri, bahaneleri, sıkıntıları bir kenara bırakıp, bu iki maçı kaybetmeden, Letonya maçını kazanıp bitirdiğimiz zaman tablonun bize ne getireceğini biz de, oyuncular da biliyor. Kaybettikten sonra sebepler size bir şey getirmiyor. Bazen çok üst üste gelir, ona herkes şanssızlık diyor, biz öyle demiyoruz. Önlemeye çalışıyoruz. "

"ENRIQUE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
"Ben oynamayan oyuncularımız için de bu maçların şans olduğunu düşünüyorum. Arda'nın transfer yasağı bildiğimiz bir şeydi, sakatlığı bizi sıkıntıya soktu. Barça hocası Luis Enrique ve doktoruna teşekkür etmek istiyorum. Telefonla Arda'yı hazırlamak istediğimizde, 'sizin tercihiniz buysa kabul ederiz" gibi olgun, erdemli bir cevabı oldu. Anlayışına teşekkür ediyorum. Arda hazır, oynamak istiyor. Tarak kemiğinde bir sıkıntı oldu. Çok güzel şekilde 10 gün hazırlandı. Bütün sıkıntılara rağmen 2 maçtan da çok ümitliyim. Hele hele bir de, bugün Türkiye'de stadı tek dolduran seyirci olan Konya'yı gördüğümde, olayın çok güzel yerlere varacağına inanıyorum"

CENK TOSUN VE BATUHAN TARTIŞMASI...
"Cenk Tosun ile ilgili en güzel şeyi Metin Tekin vermiş. Milli Takım seçmeleri haftanın karması değildir demiş. Aynen öyle. Tam tersi, Cenk 3 golle başladı. Keşke, Cenk'in olmasını isteyenler, benim Cenk'e ne kadar önem verdiğime dikkat etselerdi. Cenk bizim çok şeyler beklediğimiz bir oyuncudur. İşin en garip tarafı en akıllı beyanatı da kendisi vermiş, ben demek ki daha çok çalışmalıyım diye. Bir de Batuhan alınıyor da, Cenk yok diye bir şey denmiş. O tamamen felaket. Bir A, B planımız var, bunlar olmazsa, C planı için Batuhan'ı kullanmaktan başka bir alternatifimiz yok. Her türlü sistemi ortaya koyduk ve açamadık, o zaman Batuhan ile sonuca gitmek için aldım ben. Batuhan bu kadar arada neden alınmadım diye hayıflanmalı. Aynı tipler arasında bir değişiklik almak istedim. Bu iki maçın kader tespit ettmesi dolayısıyla bazı diğer arkadaşlarımızı da çağırmadım. 15-20 kişilik bir kadromuz var. Cenk daha çok çalışmalı, daha istikrarlı olmalı. Bizim bütün milli takımlarımızda oynamış Cenk'i kenarda bırakmayı hiç düşünmedim. Birçok arkadaşımızı da almadık"

FRİKİKLERİN BAŞINA HAKAN MI GEÇECEK
"Futbol bir enstantane oyunudur. Penaltı, frikikçimiz belli. Futbol bir anda bir şey emreder ve zeki oyuncular da bunu kullanıtr. Hakan, Oğuzhan, Caner, bunların hepsi frikik kullanabilir. Herkesin iyi vurduğu yer vardır bir de. Bunu maçtan önce bildirdiğimiz gibi, soyunma odasının duvarlarına da asılıdır. Bizim zamanımızda içime doğru vardı. Tam hazırlanırsınız, arkadan biri içime doğdu der vurur. Öyle değil. Her şey bir taktik içinde olur."

KONYASPOR'DAN OYUNCU ALINMAMASI HAKKINDA...
"Jest için milli takıma oyuncu alınmaz. Ben de böyle biri değilim. Ömer Ali'yi de, diğer oyuncuları da takip ediyorum. Jest için şöyle kabul etsinler, biz geldik, milli takım geldi. en önemli iki maçını burada oynuyor. Ben o karakterde biri değilim. İzmir'de oynuyoruz, İzmir'den birini alayım diye bir prensipim hiç olmadı. Bundan sonra inşallah oyuncular daha iyi performans göstersin, bizim kapımız açık"

"GÜNLER NEDEN BU KADAR KISITLI, ANLAMADIM"
"Doğrulardan şaşmadan, iddialı olduğumuzu söyleyebiliriz, ama büyük konuşmak Allah'a mahsus. İnanıyorum ki, oyuncularımızla kazanacağız ve sonra Hollanda maçını düşüneceğiz. Enteresandır ki ilk defa iki maça birden hazırlanıyoruz. Günler bu kadar kısıtlı olarak neden dağıtıldı anlamış değilim. Letonya'yı yenmeden herhangi bir şey söylemenin anlamı yok. Son tabela nasıl gelecek elimize. Siz de biliyorsunuz ki, yarın akşamki tabela kazanmadığımızda da bizi iddialı şekilde götürebilir. Bu bizi değiştirmez, ama küçük detayları değiştirebilir. Hollanda'da Huntelaar'ın tesadüfen kafasına çarpan bir topla berabere kaldık. Bu durumu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz"

OĞUZHAN: "HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE"
Oğuzhan, "Letonya ile oynadığımız maçı analiz ettik. Letonya'da çok pozisyona girdik, ama ilk golü erken bulamadığımız için zorluk çektik. Yarın çok önemli. İnanıyorum ki, yarın kazanacağız. İlk dönemi zor geçirsek de, hala her şey bizim elimizde. Çok iyi hazırlandık. Takım olarak çok iyi idmanlar yaptık." sözlerini kullanırken; Serdar ise, "Rakibimiz sert bir rakip ve iyi mücadele ediyor. İyi defans yapan bir takım. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Onlardan daha fazla mücadele edip, topu da iyi kullanıp, erken bir gol bulup maçı sonlandırmak istiyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)