E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFaiz artırımı için en iyi zaman Aralık---

Faiz artırımı için en iyi zaman Aralık

Faiz artırımı için en iyi zaman Aralık
26 Ekim 2016 - 08:08 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Williams, ABD merkez bankasının faiz artırımına gitmesi için en iyi zamanın muhtemelen Aralık olduğunu söyledi

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD merkez bankasının tekrar faiz artırımına gitmesi için en iyi zamanın muhtemelen Aralık ayındaki politika toplantısı olduğunu söyledi.

Williams, halen bu yıl bir faiz artırımı bekliyor ve bu faiz artırımının 2016 yılında kalan iki politika toplantısının herhangi birinde olabileceğini belirtti.

Wall Street Journal'a konuşan Williams, ancak şimdi yüzde 0.25-yüzde 0.50 aralığında bulunan gecelik hedef faizin artırılması için biraz daha beklemenin daha iyi olabileceğini, zira Başkan Janet Yellen'ın 1-2 Kasım'daki toplantı da değil de 13-14 Aralık'ta yapılacak toplantının ardından basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

Williams, "Herhangi bir toplantıda politika kararları alabiliriz, ancak bence, basın toplantısı düzenlenen toplantının ardından karar almanın bazı avantajları olduğunu düşünüyorum" dedi.

Williams, geçen yıl ilk faiz artırımının Başkan'ın sebebini, mantığını ve planlarını açıkladığı bir basın toplantısı olduğu dönemde duyurulmasının faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)