E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımı ekonomiye bağlı---

Faiz artırımı ekonomiye bağlı

Faiz artırımı ekonomiye bağlı
22 Aralık 2014 - 07:55 borsagundem.com

Richmond FED Başkanı Jeffrey Lacker, faiz artırımının zamanlamasının sürdürülebilir ekonomik büyümeye bağlı olduğunu söyledi

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, FED'in ne zaman faizleri artırması gerektiğini söylemeye hazır olmadığını, faiz artırımının zamanlamasının sürdürülebilir ekonomik büyümeye bağlı olduğunu söyledi.

FED'in faiz artırımı noktasında sabırlı olması görüşünü desteklediğini belirten Lacker, bu görüşünün toplantıdan toplantıya değişebileceğini belirterek, "Konu faiz artırımına geldiğinde, bu verilere bağlı olacak. Büyümenin sürdürülebilir bir toparlanma için şu anda daha iyi bir şansı olduğunu hissediyorum" diye konuştu.

Lacker ayrıca, önemli olanan FED'in enflasyon baskıları çok fazla yükselmeden önce faiz artırımına başlaması olduğunu da vurguladı. 

Lacker, "Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gideceğine güveniyorum. Faizleri yükseltmek için enflasyon alevlenene kadar beklemek hata olur" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)