E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırım beklentisi öne çekildi---

Faiz artırım beklentisi öne çekildi

Faiz artırım beklentisi öne çekildi
17 Eylül 2014 - 08:23 borsagundem.com

Fed'in faizi artıracağı beklentisi önemini korurken zaman aralığının daraldığı ortaya çıktı

CNBC'nin Eylül ayı anketine göre, ekonomik büyüme ve hisseler konusunda daha iyimser olan Wall Street, FED’in faiz artırım tarihiyle ilgili beklentisini öne çekti. 

Ankete katılanlar Fed’in faiz artırımına Haziran 2015’te başlayacağı yönünde görüş belirtirken bu sonuç önceki anketten bir ay erken bir tarihe ve hızlı faiz artırımı beklentilerinin ağırlık kazandığı art arda ikinci anket sonucuna işaret ediyor.

2015 ve 2016’da ortalama fon faizi için bu kez daha yüksek bir oran öngörülürken anketi yanıtlayanlar Fed’in sıkılaştırma döngüsünü 2017’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 3,2 seviyesinde tamamlayacağını düşünüyor. Bu görüş ise son ankette belirtilenden bir çeyrek öncesini işaret ediyor. Pimco’dan Tony Crescenzi, ankete cevap olarak yazdığı notta, “Önümüzdeki aylarda sıradışı parasal gevşeme politikasına uzun süreyle veda edecek ve çıkışını bir sürece yayacak olan Fed, böylece bu süreç boyunca piyasaların ve ekonominin istikrarını korumayı hedefliyor” diye yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)