E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemF-35'leri bugün teslim alıyoruz---

F-35'leri bugün teslim alıyoruz

F-35'leri bugün teslim alıyoruz
21 Haziran 2018 - 07:04 borsagundem.com

Türk F-35 pilotları ve teknik ekibi devir teslim töreni için Teksas'a ulaştı. Teslim alınacak iki uçağın Arizona'daki askeri üsse uçacağı bildirildi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Senatosu'nun itirazlarına rağmen F-35 yeni nesil savaş uçaklarının bugün Türkiye'ye teslim edileceğini açıkladı. Pentagon uçakların üretimini üstlenen Lockheed Martin şirketinin Teksas'ın Fort Wort bölgesinde Türkiye için devir teslim töreni düzenleyeceğini bildirdi.

Teslim edilecek iki uçağın Arizona'daki askeri üsse uçacağı kaydedildi. Pentagon sözcüsü Mike Andrews, "Türk F-35 pilotları ve teknik ekibi Arizona'daki Luke Askeri Hava Üssü'ne geldi. Eğitimler yakında başlayacak" dedi. Senato'nun kararı hakkında konuşmayan Andrews, "Türkiye, NATO'nun en önemli müttefiklerinden ve 2002'den bu yana F-35 programının uluslararası katılımcılarından biridir" dedi. Senato'nun önceki gün kabul ettiği bütçe tasarısında F-35'ler dahil yeni nesil savunma ekipmanlarının Türkiye'ye satışını yasaklayan bir madde eklenmişti.

ABD medyası, Su-57 ve F-35 karşılaştırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)