E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEylül'de faiz artışı mümkün---

Eylül'de faiz artışı mümkün

Eylül'de faiz artışı mümkün
01 Temmuz 2015 - 07:19 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in gündeminde Eylül ayındaki faiz artışının yer aldığını söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in bu yıl faiz artırımı yapma yolunda olduğunu ve Eylül ayının büyüyen piyasa oynaklığı, Yunanistan'en temerrüde düşmesi gibi faktörlere rağmen faiz artırım tarihi olasılıkları arasında olmaya devam ettiğini bildirdi. 
Bullard, "Eylül ayının hala oldukça gündemde olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu. Bullard, Temmuz toplantısında bir faiz artırımı gelip gelmeyeceği sorularına ise, politika yapıcıların verilere göre karar verecekleri yanıtını verdi. 
Bullard açıklamasında Yunanistan'ın ekonomik problemlerinin etkilerini çok fazla önemsemediğini ortaya koyarken, ECB'nin tahvil alım programının oynaklığın düşük tutulmasına yardım edeceği belirtti. Bullard ayrıca, Yunanistan'ın temerrüde düşmesi halinde bunun yatırımcıların güvenli liman arayışına girmelerine yol açarak ABD ekononimisi için faydali olabileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)