E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEVKUR'a sahte ürün cezası---

EVKUR'a sahte ürün cezası

EVKUR'a sahte ürün cezası
22 Ocak 2015 - 03:47 borsagundem.com

Fransız kozmetik markası L'Oréal, EVKUR’a açtığı ‘Sahte ürün’ davasını kazandı. Yargıtay kararı onayladı. 3 bin lira ceza, sahte ürünler toplatılacak

Fransız kozmetik devi L'Oréal, EVKUR’a karşı açtığı ‘Sahte L’Oreal ürünleri satıyor’ davasını kazandı. Hürriyet'teki habere göre mahkeme, sahte olduğu tespit edilen ürünlerin toplatılıp imha edilmesine karar verdi. Mahkeme kararında ayrıca EVKUR’un manevi tazminat ödemesine de hükmedildi. Yerel mahkemenin kararı Yargıtay’da da onanarak kesinleşti.

Bir tüketicinin sahte olduğundan şüphelendiği L'Oreal marka ürünü Fransız şirketle paylaşması üzerine L'Oréal’in ürün üzerinde yaptığı incelemede durum ortaya çıktı.

L'Oréal  yetkilileri doğrudan araştırma yapmaya başladı. Söz konusu mağazaya normal alıcı gibi giden L'Oréal elemanları bu mağazada satılan ürünlerin taklit olduğunu, söz konusu ürünlerin de direk reyonda değil de tezgâh arkasında bulundurulduğunu belirledi.

MAHKEMEDEN EL KOYMA KARARI

Yapılan tespitler üzerinde L'Oréal  avukatları Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet başvurusunda bulundu. Savcılığın talebi üzerine mahkeme EVKUR’un Bursa’daki mağazası için arama ve el koyma kararı verdi. L’Oreal avukatları, polis eşliğinde gittikleri mağazada 116 adet taklit kozmetik ürün tespit etti. El konulan taklit ürünler adli emanete teslim edildi.

BİLİRKİŞİ: BU ÜRÜNLER ORİJİNAL DEĞİL

EVKUR’un ürün aldığı D. Parfümeri şirketi ise, dava dosyasına gönderdiği beyanda dilekçesinde “Yıllardır EVKUR’a mal tedarik ediyoruz. Onlara sahte ürün satmamız kendi ekmeğimizle oynamamız anlamına gelir” denilerek durumdan haberlerin olmadığına işaret edildi. Mahkemenin yaptırdığı bilirkişi incelemesinde ise ürünlerin orijinal olmadığı ancak, sahteliğin ilk etapta fark edilmesinin güç olduğu kaydedildi.

KARAR: TOPLAYIP İMHA EDİN 

Mahkeme yaptığı yargılama sonrası kararını verdi. Mahkeme, marka hakkına tecavüz edildiğine vurgu yaparak, EVKUR mağazalarında taklit ürün bulunuyorsa bunların toplatılıp imhasına ve satışının önlenmesine karar verdi. Mahkeme EVKUR’u 3 bin TL manevi tazminata da mahkûm ederek dava masraflarını da üstlenmesine karar verdi. Mahkemenin bu kararını her iki taraf da Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay, geçtiğimiz aralık ayında, İstanbul 2. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı onadı. Yapılan karar düzeltme başvurusundan da sonuç çıkmadı; böylece karar kesinleşmiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)