E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Evet' oyları çalındı mı?---

'Evet' oyları çalındı mı?

'Evet' oyları çalındı mı?
22 Nisan 2017 - 20:13 borsagundem.com

Referandum sonucuna ilişkin, "'Evet' oyları daha yüksek çıkmalıydı" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 'Evet' oylarının çalınmış olabileceğini belirtti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, referanduma ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede 'Evet' oylarının çalınmış olabileceğini söyledi.
BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'nin haberine göre, kampanya sırasında üstünlüğün 'Hayır' cephesinde olduğunu belirten Aktay, sonuçlara göre AK Parti'nin oylarının gerilemediğini belirtti.

'EVET OYLARI DAHA YÜKSEK ÇIKMALIYDI'

Aktay, "Yüzde 49 oy veren yurttaşların oylarını çalınmış olabileceğine dair kaygıları orada duruyor. Bu kaygıları giderecek adımlar atılır mı?" sorusuna, şöyle cevap verdi:
"Açıkçası benim de bir kaygım var ve hakikaten, çok ciddi, samimi söylüyorum, şu anda benim oyumun da çalınmış olabileceğini düşünüyorum. 'Evet' oyları daha yüksek çıkmalıydı. 'Evet'i savunmuş birisi olarak 'evet' oylarının benim düşündüğüm, hesapladığım kadar olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen evet oyları sandık başlarında çalındı. İnsanların kanaatkar olmaları ve sonucu kabullenmeleri lazım."

'TEK ADAM KLİŞESİ ÇOK FAZLA TUTUYORDU'

"AK Parti seçmenlerinin bir bölümünün 'Hayır' vermesinin nedeni sizce nedir?" sorusuna, Aktay, "Bir defa bu bu tek adam klişesi çok fazla tutuyordu. Biz de buna karşı sadece savunma konumunda kalıyorduk. Biz toplumda onunla boğuştuk, onunla mücadele etmeye çalıştık. Bunun, büyük şehirlerde daha da fazla etkili olduğu anlaşılıyor. Ama buna rağmen büyük şehirlerde bir seçim olsa yine yüzde 48,5, yüzde 49 oranında bir oyumuzu muhafaza ettiğimizi görüyoruz. O açıdan da bizi çok daha endişelendiren bir netice değil" dedi.

'AGİT TEMSİLCİLERİ PKK'CI VE FANATİK HAYIRCI'

AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) heyeti üyelerinin 'PKK destekçisi' ve 'Hayırcı' olduğunu öne süren Aktay sözlerini şöyle sürdürdü:
"AGİT temsilcileri zaten PKK'cı, zaten fanatik hayırcıydılar. Bunlar sahada militan gibi çalıştılar. Militan gibi çalışan adam, gelmiş rapor tutmuş diyor ki, hile var. AGİT gözlemcisi olarak gelmiş milletvekilinin PKK paçavraları altında verdikleri pozları da gördük, parlamentolarındaki mücadeleyi de gördük. Bal gibi PKK'nın Avrupa'daki temsilcileri gibi davranan insanlar bunlar. Bunlardan herhangi bir şey olur mu?"
Seçimlerin yenilenmesi talebi için, "Çocuk oyuncağı mı bu? Ülkenin istikrarı ciddi bir tehdit, risk altına giriyor" diyen Aktay, çözüm süreci hakkında ise, şu an için yeni bir çözüm sürecinin söz konusu olmadığını, bu aşamadaki çözümün 'terörle mücadele olduğunu' belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SEÇMEN23 Nisan 2017 13:05

    çalındı diyorsan bu referandum şaibeli hale gelir, derhal iptal edilmeli... hazır hayırcılarda bunu isterken... ne duruyorsun? öyle ortaya laf atıp ortalığı bulandırmakla kalma gereğini yap... mersten...

  • süleyman23 Nisan 2017 00:03

    Oyumu iptal edeni oyarım

  • Haklı22 Nisan 2017 23:32

    Tamam çalındı diyorsanız bi hayırcılar olarak referandumum iptalini sizin adınıza istiyoruz

  • ALAVERE DALAVERE22 Nisan 2017 23:30

    KILIÇ SEN GEL BIRDE İZMIR HALKINA SOR.HER ON KiŞiDEN SEKiZi HAYIR DiYOR.AYRICA BÜYÜK ILLER HAYIR DiYOR.

  • evet madem calindi..yenilenmesi lazim22 Nisan 2017 23:29

    Korkmadan yenilemek lazim haklilar...Ce ha pe korkuyor tabiiii...55 hayir cikacak diye

  • sefer22 Nisan 2017 23:27

    aynı fikirdeyim.evet oyları çalındı.hayır cephesi foyaları ortaya çıkmasınlar diye yaygara kopartıyor.

  • ıtri22 Nisan 2017 22:22

    çok komik bir espiri yapmış yasin aktay beyefendi

  • Mann22 Nisan 2017 21:23

    Bu ERSAN SEN denen şahıs acaba Sabih Kanadoglunun çocuğumu. Bilen varmı?

  • ahmet22 Nisan 2017 21:14

    Ne güzel dışardan muhursuz hayır oyu devşirmişler seçimleri iptal edin işte sağlam bir 65 var

  • KILIÇ22 Nisan 2017 21:00

    apartmanda oturyorum kime sorsam evet diyor kahvede kime sorsam evet kullandım diyor köye gidiyorum evet kullandım diyor sonuç karşısında şok oldum.

  • Muammer 22 Nisan 2017 20:20

    Evetler çalınmışsa yeniden bütün oylar sayılsın bakalım hangisi önde olduğu ortaya cıkar

  • Üsküdarlı At :22 Nisan 2017 20:20

    İnin üstümden beni çaldığınız yetmiyormuş gibi birde kırbaçlıyorsunuz...