E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEvet çıkarsa TL %2-3 daha değer kazanır---

Evet çıkarsa TL %2-3 daha değer kazanır

Evet çıkarsa TL %2-3 daha değer kazanır
13 Nisan 2017 - 12:08 borsagundem.com

UBS Referandumdan evet çıkarsa Türk Lirası'nın %2-%3 daha değer kazanacağını söyledi

UBS 16 Nisan'daki referandumdan 'evet' çıkması durumunda Türk Lirası'nın %2-%3 daha değer kazanacağını söyledi.

UBS analistleri Gyorgy Kovacs, Manik Narain, Cihan Saraoglu ve Geoff Dennis, referandum sonrası piyasa beklentilerini paylaştı. Buna göre referandumdan 'evet' çıkması büyük oranda fiyatlandı ve bu sonuç sadece 'kısa vadeli' bir ralliye neden olabilir.

TL'nin yıl başından bu yana en kötü performans gösteren gelişen ülke para birimi olduğu, carry trader'in de yaklaşık 350 baz puanla EM'lerdeki en yüksek seviyede olduğu belirtilerek "Evet çıkarsa Türk Lirası %2-%3 daha değer kazanabilir. Uzun vadede ise düşük reel faizler, cari dengede olası kötüleşme, ve sermaye hesapları finansman yapısındaki güçsüzlük Türk Lirası'nda, hisse senetlerinde ve tahvillerde temkinli olmamıza neden oluyor." ifadelerine yer verildi.

Orta vadede oluşacak yeni politikaların performansın ana belirleyicisi olacağı belirtilen raporda "Evet çıktığı varsayılırsa piyasalar ekonomik reformlara öncelik verilmesini ve erken seçimden kaçınılmasını isteyecektir." dendi.

HAYIR ÇIKARSA..

Hayır çıkmasının piyasaya olası etkisini değerlendiren kurum "Hayır çıkması daha büyük belirsizliğe neden olacak, Türk Lirası ve diğer varlık sınıfları üzerinde baskıya neden olacaktır. Bu durum daha fazla parasal sıkılaşma ve büyümede aşağı yönlü risklere yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hapma bunu borsa gündem13 Nisan 2017 16:41

    son zamanlarda ki algı yönetimini çok belli ediyorsun borsa gündem. %12 enflasyon %11,76 faiz. tl değerlenir ha ? bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok kolay iş değil mi?

  • evet çıkarsa dolar düşer13 Nisan 2017 16:28

    evet, düşer ama ne kadar düşer? ne kadar kalıcı olur? kredi derecelendirme kuruluşları "çöp" statüsüne düşürmüş, terör almış başını gitmiş, enflasyon %12, büyüme %3'ün altında, işsizlik %13... avrupayla ilişkiler kopma noktasına gelmiş evet çıkarsa üzerine yargı bağımsızlığı diye birşey olmayacak. dolar düşer de 1 düşerse 10 çıkar bu da böyle biline.

  • Misafir13 Nisan 2017 13:44

    Bu kadar cahil analiz olamaz.Evetle döviz düşecekmiş. Ekonomi dibe vurmuş.

  • hoca13 Nisan 2017 13:43

    bu saatten sonra dolar 4e varmadan durmaz. 31 aralıkta kurun 4 tlden aşağı olma ihtimali yok. bu kadar cari açık nasıl finanse edilecek, abd faiziler artarken?

  • müslüm13 Nisan 2017 13:42

    ne yani bu zamana kadar referandumdan hayır çıkacak diye mi 4 liralara çıktı hahahaa yaw ne komedisiniz. adam gibi ülkeyi yönetemedikleri için 4 liraya çıktı. bide tek adam olmak istiyolar

  • ...13 Nisan 2017 13:16

    15 yıldır neden değersizleniyor ? usd tarihi %100 üzerine koyuyo ?? bunu sormazlarmı bu yazıyı yazana :)))

  • Sonra13 Nisan 2017 13:11

    Evet çıksa dahi bu ülkede en az %50 ye yakın Hayır verilmiş oy olacak ve bu insanlarda bu ülkenin,iş adamı işçisi,öğretmeni,ekonomisti vs vs.Bu insanlarında tasarrufları diğerleri ile aynı.Neden algı operasyonu yapılıyor ısrarla evet'i pozitif fiyatlamaya sokuluyor anlamak mümkün değil.Birde diyelim ki %3 değerlendi sonra ne olacak.Değer kaybına devam

  • Hacı Şakir13 Nisan 2017 13:05

    3 tane kadınla evlenme hakkımızda verildiğinde gel keyfim gel. EVET-EVET-EVET... Türk kadını büyük oyunu ve yıllarca süren zulmü bozdu. Teşekkürler

  • flamenco7213 Nisan 2017 12:57

    EVET sonucu; ardından erken genel seçim hazırlıklarını gündeme getireceğinden belirsizlik alanı yaratacktır..Diğer değişkenleri izole edersek..EVET'in TL yi değerlendirici bir sonuç olacağını düşünmüyorum..Hele hele güçlü evet..erken seçim iştahının arttıracaktır...Seçim eşittir belirsizlik eşittir kur faiz artışı...Birilerinin dediği gibi HAYIR çıkarsa erken seçim ise algı operasyonundan öte birşey olmasa gerek..Zira HAYIR çıkmış referandum arkasından erken seçim; eldeki sandalye sayısını kaybetme riski anlamına gelecek..

  • Polikatikaci13 Nisan 2017 12:55

    Hayır cikacakkk

  • nuri13 Nisan 2017 12:38

    algı yapmayın kardeşim. bir hafta değer kazanır ya sonra. atatürk için hayır çıkmalı.

  • emekli13 Nisan 2017 12:33

    sende deme aldandık tam tersi olmasın