E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEv fiyatları artmaya devam ediyor---

Ev fiyatları artmaya devam ediyor

Ev fiyatları artmaya devam ediyor
22 Ekim 2014 - 11:33 borsagundem.com

IMF verilerine göre Türkiye'de ev fiyatları 2013'ün ilk çeyreği ile bu yılın ilk çeyreği arasında yüzde 6,7 oranında arttı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

IMF 16 ekimde ev fiyatlarındaki değişimleri konu alan bir veri seti yayınladı.

Ülkeler bazında global ev fiyatlarının değerlendirildiği raporda son bir yılda ev fiyatlarında yaşanan artışlar ve düşüşler paylaşılmış.

Son bir yılda ev fiyatlarının en çok düştüğü ülkelerin başında yüzde 28  ile jeopolitik problemlerle savaşan Ukrayna var. Onu sırasıyla Hindistan, Slovenya, Rusya ve Yunanistan izliyor.

Türkiye ise ev fiyatlarının en çok arttığı ülkeler listesinde yüzde 6,7 artışla altıncı sırada. 

IMF verilerine göre ev fiyatlarının en çok arttığı ülke yüzde 15,9 artışla Estonya var. Estonya’yı sırasıyla İrlanda, birleşik Krallık, Avustralya ve İzlanda takip ediyor. 

Kriz Kâhini Noruel Roubini’nin araştırma şirketi Roubini Global Economics ekim ayında yayınladığı raporda dünyada ev fiyatlarında oluşan balonları ele almıştı. Raporda Türkiye’ye de genel bir emlak balonu oluşmadığının altını çizilmiş ama bazı şehirlerin spesifik bölgelerinde balonlar oluştuğuna değinilmişti. 

BDDK’nın mart ayı verilerine göre konut kredilerinin toplam krediler içerisindeki oranı  yüzde 10,3. Bir önceki yılın aynı döneminde bu oran yüzde 11,5 düzeyindeydi. Ancak konut kredilerinin toplam krediler içerisindeki payında azalma yaşanmasına rağmen konut kredilerinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde  22 artış gözlemlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BALON VAR22 Ekim 2014 14:38

    Istanbulda konut fiyatlarında kesinlikle BALON var. kişilerin gelir düzeyi belli. İmkansız fiyatlar var. Herkes uyuşturucudan rüşvetten kazanmıyor. "Aman all-all, hemen all, bak sana söyledim" gibi saçma reklamlar bir yere kadar. bu balon mutlaka gün gelecek patlayacak.