E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEv alana üstüne para verilecek---

Ev alana üstüne para verilecek

Ev alana üstüne para verilecek
26 Şubat 2017 - 07:15 borsagundem.com

Konut sektöründe yeni bir kampanya başlıyor. 100 markalı proje ve 10 bin konutu kapsayan yeni modelde ev alana üstüne para verilecek

Gayrimenkul sektöründe kampanyalar ardı ardına geliyor. Emlak Konut GYO önderliğinde başlayan 20 yıl vadeli satış kampanyasından sonra önemli bir hamle de EYG Grup’tan geldi. Şirket 2014’te kurduğu evdekifırsat.com web sitesi ile tüketiciye uygun ödeme planlı konut seçenekleri sunuyor. İstanbul’un gayrimenkul haritasını çıkaran şirket, potansiyel gördüğü markalı konut projelerinden toplu alımlar yapıyor. Bu evler evdekifırsat.com adresinde tanıtılıyor. Konut alıcısına fiyat, ödeme seçeneği gibi avantajlar sunularak bu evler satılıyor. Şimdi bu web sitesine yeni bir iş modeli daha ekleniyor. Markalı konut üreticileri de sisteme dahil ettiklerini belirten EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, kendi siteleri üzerinden konut seçen vatandaşa ev bedelinin yüzde 4’ini nakit ödeyeceklerini söyledi.

HER SEMTTEN 3 PROJE

Çelik, 9 Mart’ta başlayacak yeni iş modeli için şunları söyledi: “Öncelikle her semtten 3 proje seçtik. Orta, orta üstü gelir ve üst gelir grubuna göre seçenek olacak. Metrekaresi 3 bin liradan başlayan evler sisteme girecek. Vatandaş gelip bizim siteden ev beğenecek ve bir sertifika alacak. Sonra gidip firma ile pazarlık yapıp evini alacak. Şirkete bizim üzerimizden geldiğini de söylemek zorunda değil. Sonra evin bedelinin yüzde 4’ünü ben ona nakit vereceğim. Ben şirketten yüzde 5 alıp, yüzde 4’ü alıcıya ödeyeceğim. Vatandaş isterse ilk birkaç taksiti öder, ister mobilya alır, ister tatile gider.”

10 BİN KONUT VAR

Şuan 49 markalı konut projesi ile el sıkıştıklarını belirten Çelik, 9 Mart’a kadar 100 proje ve 10 bin konuta ulaşacaklarını dile getirdi. Evin yüzde 4 bedelini alım işlemi olduktan 15 gün sonra hesaba geçtiklerini belirten Çelik, tüketicinin evi iade etmesi durumunda ise bu bedeli geri alacaklarını söyledi. Çelik, 100 ve üzerinde konut üreten ve sürekliliği olan inşaat şirketlerinin evlerini tanıtacaklarını kaydetti.

İŞ MODELİ ‘TAKSİ’DEN ÇIKTI

Daha önceki iş modellerinde projelerden toplu alım yaptıklarını, şimdi ise web sitelerini diğer şirketlere de açtıklarını dile getiren Ömer Faruk Çelik bu fikrin doğuşunu da şöyle anlattı; “Oğlumla birlikte Londra’ya gittim. Her dışarıya çıktığımızda oğlum araç istemek için Uber’i aradı. Son model arabalar kapıya geliyor ve iyi hizmet veriliyor. Öyle olunca bu şirketi merak ettim araştırdım. Adamların hiçbir taksisi yok ama dünyanın en pahalı şirketlerinden biri olmuşlar. Bunu nasıl gayrimenkule uyarlarım dedim ve bu model ortaya çıktı.”

48 BİN STOK

Aaraştırma ekiplerinin İstanbul konut piyasası için bir araştırma yaptığını belirten Ömer Faruk Çelik şunları söyledi: “Kasım ayında 306 tane markalı projeyi inceledik. Bunların yüzde 58’i Avrupa, yüzde 42’si Anadolu yakaSında. Satışı ve inşaatı süren bu projelerde 163 bin 752 konut var. 2016’ya kadar 115 bin 487’si satıldı. Bu konutların 48 bin 265’i stok. Geçen yıl bu evlerin 10 bini satıldığını göre bu stok 4-4.5 yılda erir. Yine araştırmalarımıza dayanarak İstanbul’daki yeni konut projelerinin yüzde 40’nın değerinin bir yıl içerisinde yüzde 6 ve üstü oranda arttığını söyleyebilirim.” Çelik ayrıca İstanbul’da satılmakta olan markalı konutların yüzde 37’lik bölümünün metrekare fiyatının 5 bin TL altında olduğunu söylerken, bir sene içinde satılmış olan konutların ise yüzde 34’lük bölümünün metrekare fiyatının ise 5 bin TL üstünde olduğu bilgisini paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Engin27 Şubat 2017 11:48

    Öyle bir geliyor ki hem de gümbür gümbür . Yapılan konut sayısı ile hane halkı geliri orantılı olmadığından yapılan on binlerce daireler elde kalacak . 20 yıl vadeli konut kredisi neden çıktı sanıyorsunuz , bir türlü satılamayan konut stokunu az da olsa eritmek için . Öyle bir kriz çıkacak ki daha düne kadar 500 bin TL olan daireler ℅ 40 - 50 zararla satılacak , binlerce inşaat işçisi işsiz kalacak . Tuğla , çimento , kum vb. malzemeleri satanlar da cabası . Bu hükümet ülkeyi İNŞAAT sektörü ile kalkındırmaya çalışıyor . Dolar bir gün 7-8 tl arasına gelirse Altının gramı 200 _ 250 TL görürse şaşırmayın .

  • fiyatlar düşecek..26 Şubat 2017 23:23

    konut fiyatları yakın gelecekte düşecek. çünkü arz talep dengesi bozuldu. türkiye de kişi başına gelir artışı ile. konut fiyatı artışı arasında uçurumlar oluştu.. bu bir furya idi ve bitti. bundan sonra alanın elinde patlar..

  • KARTALAĞABEYLİ26 Şubat 2017 20:17

    ali ağaoğlunda bı matematik ve tiçari bilgivar off ki offf diyorum

  • KARTALAĞABEYLİ26 Şubat 2017 20:16

    ben zaten boşuna demiyorum.bu ülkede tiçari erbap yada ekonomist veya iktisatcıları vs vs bilgi ve tecrübesi matematiksel olarak kıt diye.gene yanılmadım

  • temel26 Şubat 2017 17:45

    allaha sükürki 70 cente muhtac degiliz eski hükümetler gibi.

  • the end..Allah rahmet eylesin.26 Şubat 2017 17:10

    Konut furyası bitti. fakat iniş trendi henüz başlamadı.. allahın terk ettiği varoş yerleri hadi all -all alsana diye tv rekleamları ile milyon tl lere sattılar. alanın elinde patladı. ve patlayacakta.. 2000 yılında ortalama maaşlar ile şimdiki maaş seviyesini kıyaslayın. birde konut artışına bakın.. üretmeyen.. ihraç etmeyen bir halk.. illa ki gümleyecek. gümledi gümleyecek.. ver gazııı..

  • KARTALAĞABEYLİ26 Şubat 2017 16:20

    BEN BU İŞLERDE ALİ AĞAOĞLUNUN MATEMATİĞİNİN ÜSTÜNE MATEMATİK TANIMAM

  • yav he he26 Şubat 2017 16:10

    yersenn

  • Ferdi26 Şubat 2017 14:53

    Ben 100 liralık ev alacağım adamlar 150 lira para verecekmiş ben hemen gideyim 10 ev alayım. Komedi ülkesi olduk iyice...... Şaka şaka

  • alp26 Şubat 2017 11:21

    Yahu vereceginiz 15.000 tl en fazla. Evlerin fiyatlarini indirin biraz. Memurun alacagi seviyeye gelsin. Biraz da doğaya yeşile yatirim yapin lutfen.

  • Muzcumhuriyeti 26 Şubat 2017 09:57

    Lanet olasılar memleket moloz yığını seviyesiz insanlar topluluğuna döndü sayenizde...