E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuromoney İş Yatırım’ı seçti---

Euromoney İş Yatırım’ı seçti

Euromoney İş Yatırım’ı seçti
14 Temmuz 2014 - 13:44 borsagundem.com

Euromoney bu yıl “En İyi Birleşme & Devralma Danışmanı” ödülüne İş Yatırım'ı layık gördü

Euromoney’den geçtiğimiz yıllarda “En İyi Aracı Kurum” (Best Equity House), “En İyi Birleşme & Devralma Danışmanı” (Best Merger & Acquisition House) ve “En İyi Yatırım Bankası” (Best Investment Bank) ödüllerini alan İş Yatırım bu yıl da “En İyi Birleşme & Devralma Danışmanı” (Best Merger & Acquisition House) ödülüne layık görüldü.

Uluslararası finans çevrelerinin etkili ve saygın yayınlarından Euromoney Dergisi tarafından “Euromoney Mükemmellik Ödülü” (Euromoney Awards for Exellence) adı altında gerçekleştirilen ve her ülkede, sektörünün en iyilerine verilen ödüllerden "Türkiye’nin En İyi Birleşme & Devralma Danışmanı” (Best Merger & Acquisition House in Turkey) ödülünü bu yıl İş Yatırım aldı.

İş Yatırım, şirket birleşme ve devralma işlemlerindeki üstün performansı ve başarılı çalışmaları nedeniyle bu ödüle layık görüldü. İş Yatırım, daha önce de Mükemmellik Ödülleri’nde 2007 ve 2008 yıllarında “Türkiye’nin En İyi Aracı Kurumu” (Best Equity House in Turkey), 2009 yılında “En İyi Birleşme & Devralma Danışmanı” (Best Merger & Acquisition House), 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında “En İyi Yatırım Bankası” (Best Investment Bank) seçilmişti.

Euromoney ödülleri, 10 Temmuz 2014 Perşembe akşamı Londra’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Euromoney Dergisi Editör Yardımcısı Duncan Kerr, İş Yatırım adına ödülü Genel Müdür Yardımcısı Mert Erdoğmuş’a verdi.

Euromoney tarafından yapılan açıklamada yurtdışı alıcı taraf işlemlerinde Trakya Cam’ın India HNG Float Glass firmasına %50 iştirak etmesi ve Alman Richard Fritz firmasını alması, Seramiksan’ın İtalyan Ceramica Rondine firmasının çoğunluk hissesini alması, yurtiçi satıcı taraf işlemlerinde Hakan Plastik'in çoğunluk hisselerinin İsviçre Georg Fischer firmasına satışı, yurtiçi alıcı taraf işlemlerinde ise Doğuş Çay’ın Mondelez’in sahip oldupu Kraft Gıda firmasını alması projeleri ile İş Yatırım’ın bu ödüle layık görüldüğü ifade edildi.

İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, verilen ödül ile ilgili yaptığı açıklamada, İş Yatırım’ın başarılı performansının dünyanın önde gelen yayın grupları tarafından da takdir edilmesinin çok büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, “Yatırım bankacılığının her alanında faaliyet gösteriyoruz. Kurumumuz, sunduğu yeni ürün ve hizmetlerle sektördeki öncülüğünü devam ettiriyor. İş Yatırım olarak pay piyasası ve vadeli işlem ve opsiyon piyasasının yanı sıra pay piyasası halka arzları, özel sektör borçlanma araçları ihraçları ve Birleşme & Devralma faaliyetlerinde lider konumdayız. Ayrıca, faaliyetlerimiz sadece Türkiye ile sınırlı değil. Ülkemiz dışında diğer piyasalarda da faaliyetlerimiz genişliyor. Önceki yıllarda da layık görüldüğümüz bu ödülü, sermaye piyasalarındaki istikrarlı başarımızın somut bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. “ dedi.
Aral: “2000’den bu yana toplam 10 Milyar ABD Dolar tutarında, 107 adet birleşme ve devralma işlemini başarıyla sonuçlandırdık”

Euromoney gibi uluslararası bir yayın grubu tarafından verilen bu ödülü, İş Yatırım’ın kurumsal finansman alanında vermiş olduğu başarılı hizmetlerin takdiri ve tescili olarak değerlendirdiklerini belirten Aral, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2000’den bu yana toplam 10 Milyar ABD Dolar tutarında, 107 adet birleşme ve devralma işleminde görev aldık, sadece Ocak 2013- Mart 2014 döneminde 11 işlem adedi, 550 Milyon ABD Doları işlem hacmi ile işlem adedinde lider konumdayız. Sektörel bazda dağılıma bakıldığında üretim, tüketici ürünleri ve sağlık sektörleri ön plana çıkıyor. Halen 20’yi aşkın işlemde danışmanlık yapıyoruz. Sermaye piyasalarında oluşturduğumuz uzun yıllara dayanan derin bilgi birikimini kullanarak stratejik veya finansal ortak arayan müşterilerimize, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen şirketlere ve yurt dışında yeni iş fırsatları arayan Türk yatırımcılara, yüksek nitelikli Birleşme ve Devralma hizmetleri sunmaya devam ediyoruz.”

Aral: “2014 yılının ilk yarısında önemli pay özelleştirmelerin”

“Türkiye’de 2014 ilk yarısına bakıldığı zaman tamamlanan 130’a yakın işlem olmuş ve toplam hacim 9 Milyar ABD Doları civarında gerçekleşmiştir. İlk yarıda gerçekleşen 10 özelleştirme işleminden ki bunlar arasında Dalaman ve Bodrum Havalimanları, Kemerköy Santrali ve Kalamış Marina özelleştirmeleri bulunmaktadır, toplam 6 Milyar ABD Doları işlem hacmi yaratılmıştır ve önemli bir pay almıştır.

2014 yılının ikinci yarısında; her zaman olduğu gibi tüketici ürünleri, enerji, sağlık sektörü ve yeni bir eğilim olarak e-ticaret ve eğitim sektörlerinde B&D işlemleri olması beklenmektedir. Girişim sermayesi fonlarının ülkemize ve bölgeye yönelik olarak kurmuş oldukları fonlarda ciddi bir nakit birikimi olduğu için önümüzdeki dönem önemli işlemlerin olmasını bekliyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)