E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolar paritesi geriliyor---

Euro/dolar paritesi geriliyor

Euro/dolar paritesi geriliyor
14 Mart 2016 - 13:05 borsagundem.com

Euro dolar karşısında, Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerin yeniden şekillenmesi ile birlikte düşüşünü 2. güne taşıdı

Euro dolar karşısında, yatırımcıların Fed'in faiz artırımına ilişkin bahislerini yeniden oluşturmaları ve hisse senetlerindeki rallinin onları euro borçlanma ve euro satış işlemlerine yönlendirmesi ile birlikte, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

19 üyeli Euro Bölgesi'nin ortak para birimi, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 10 Mart'ta faiz indirimine gitme ve parasal gevşemeyi genişletme kararı almasından beri, yaklaşık bir ayın zirvesinden geriledi. AMB'nin ekstra teşvikleri, euronun carry trade olarak adlandırılan işlemlerde (düşük faizli paraları satıp yüksek faizlileri satın alma) kullanılmakta olduğu spekülasyonuna bağlı olarak, euronun değer kaybetmesini sağlarken, yüksek faizli paralara destek veriyor.

Londra'da Credit Agricole SA'nın kurumsal ve yatırım bankacılığı biriminde 10'lar Grubu döviz strateji müdürü Valentin Marinov başkanlığındaki stratejistler, bilgilendirme notunda, "AMB'nin geçen haftaki politika duyurusu, riskli varlıklara yöönelik iştahın artmasına neden oldu," dedi ve "Azalan faiz avantajından dolayı, euro fonlama parası olaak kalmalı ve risk iştahı ile yakın ve ters yönlü korealsyonunu sürdürmeli" şeklinde görüş bildirdi.

Döviz kurları arasında temel yönlendirici, 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında değer kazanan dolardı. Fed'in bu haftaki toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı, Bloomberg'in vadeli işlem verilerinden derlediği verilere göre, yalnızca yüzde 4 olarak görülürken, Aralık ayında bu olasılık yüzde 77'ye tırmandı. Bir ay önce, yıl sonuna kadar faiz artırımı olasılığı yüzde 11 olarak görülüyordu.

Euro dolar karşısında, Perşembe günü 1.1218 ile 15 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 09:33'te 1.1132 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)