E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolar 6.5 ayın zirvesinde---

Euro/dolar 6.5 ayın zirvesinde

Euro/dolar 6.5 ayın zirvesinde
18 Mayıs 2017 - 10:45 borsagundem.com

ABD'deki siyasi gelişmeler sonrasında euro/dolar paritesi son 6,5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'deki siyasi gelişmeler doların gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetmesini beraberinde getirirken, euro/dolar paritesi son bir haftada yüzde 3'ün üzerinde yükseliş kaydetti.

Bu sabah Asya piyasalarında 1,1172 ile yaklaşık 6,5 ayın zirvesini gören euro/dolar paritesi, saat 09:40 itibariyle 1,11'in üzerinde işlem görüyor.

Diğer taraftan dolar endeksi, dün siyasi gelişmeler ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,36'dan yüzde 2,21'e gerilemesinin etkisiyle 97,3 ile 9 Kasım 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, geçen hafta ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'i görevden almasının ardından Rus diplomatlara Oval Ofis’te DEAŞ hakkında gizli bilgiler açıkladığına yönelik iddialar, gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, Trump, Comey'den eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı durdurmasını istedi. Trump'ın yasal bir soruşturmaya bu şekilde müdahale etmesini "adaletin engellenmesi" olarak değerlendiren bazı politikacılar ve hukuk uzmanlarının, Kongre'ye, Trump’ı "azletme" sürecini başlatması için çağrıda bulunması piyasalarda alarm etkisi yarattı.

Trump’ın Comey'den Michael Flynn hakkında yürütülen soruşturmayı durdurmasını istediğine yönelik haberlerin dün hızla yayılmasının ardından küresel borsalarda sert satışlar oldu.

Analistler, ABD'deki siyasi gelişmelerin yanı sıra haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed imalat endeksi, öncü göstergeler endeksi verileri ile Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'in konuşmasının takip edileceğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)