E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolar 1.20'nin üzerinde---

Euro/dolar 1.20'nin üzerinde

Euro/dolar 1.20'nin üzerinde
29 Ağustos 2017 - 13:01 borsagundem.com

Euro, Draghi'nin açıklamalarının ardından kurdaki yükselişin süreceği beklentileriyle 1.20 doların üzerinde seyrediyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin Jackson Hole toplantısında euronun güçlü seyrine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmamasının ardından yatırımcıların euronun değer kazanmayı sürdüreceği beklentisiyle 1.20 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bu yıl dolar karşısında yüzde 14'den fazla yükseldikten sonra Draghi'nin Jackson Hole toplantısında küresel ticaret gibi konulardan bahsedip euronun yakın dönemdeki değer artışlarına değinmemesiyle finansal piyasalar rahatladı.

Commerzbank döviz stratejisti Esther Maria Reichelt, "Piyasalar Draghi'nin Jackson Hole'daki açıklamalarını özümsemeye devam ediyor ve ABD ekonomisine ilişkin görünüm bütçe ve hükümeti kapatma (borç tavanı) endişeleriyle zorlanmış görünüyor" dedi.

ABD bütçesi ve borç tavanı için son tarihler olan eylül sonu ve ekim başı tarihlerinin yaklaşması nedeniyle finansal piyasalar Washington'daki mali durumdan endişe ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 22 Ağustos'ta Kongre'nin ABD-Meksika sınır duvarını finanse etmemesi durumunda hükümeti kapatmakla tehdit etmesi endişeleri artırdı.

ABD Hazine Bakanlığı devletin borçlanma tavanının 29 Eylül'e kadar yükseltilmesi gerektiğini belirtiyor. Borçlanma tavanı yükseltilmezse hükümet harcamalar veya faiz ödemelerini yapmak için yeni borçlanma yapamayacak. Kongre'nin borçlanma tavanını vaktinde yükseltmesi için tatilden döner dönmez 5 Eylül'de konuyu ele alması gerekiyor.

Bir dizi etki yaratabilir

Tavanın yükseltilmemesi ABD'nin kredi notunun düşürülmesinden, finans piyasalarında çalkantıya ve ekonomik durgunluğun tetiklenmesine kadar bir dizi etki yaratabilir.

Kuzey Kore'nin fırlattığı füze sonrasında bölgede riskten kaçınma eğilimi hakim olsa da, euro jeopolitik olayları görmezden gelmeyi seçti.

Euro dolar karşısında seansın ilk işlemlerinde yüzde 0.4 artışla 1.2029 dolara yükseldi ve ağustosta yaşanan yükseliş yüzde 1.5'a ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)