E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolar 1 ayın en dibini gördü---

Euro/dolar 1 ayın en dibini gördü

Euro/dolar 1 ayın en dibini gördü
26 Eylül 2017 - 17:07 borsagundem.com

Euro/dolar paritesi, Almanya seçimleri sonrası güvenin azalması ile birlikte, Yellen'ın konuşması öncesi düştü

Euro, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Salı günü yapacağı konuşma öncesi, yeni taktik satışların getirdiği baskı ile birlikte, yatırımcıların uzun pozisyonları boşaltmaya devam etmesinin etkisiyle 1.1800 seviyesine doğru geriledi.

Almanya seçimlerinin ardından görülen ani düşüş şeklindeki tepki, şimdilerde etkisini euro boğalarının kanaati üzerinde daha geniş çaplı bir şekilde gösteriyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bir sonraki toplantısında bile teşviklerin azaltılması konusunda yeterli işaret veremeyeceğine ilişkin endişeler, 1.20 dolar seviyesinin AMB'nin eurodaki yükselişler için tolerans seviyesini işaret ettiği yolundaki spekülasyonun arttığı bir ortamda, piyasa beklentileri üzerinde baskı oluşturuyor.

Orta vadeli euro varlığı taşıyan yatırımcılar, Fed'in son dönemdeki şahin duruşu, ABD vergi reformuna ilişkin haberler ve AMB'nin 26 Ekim'deki politika tolantısında çıtayı düşük tutacağı beklentileri ile birlikte, Avrupa ve Londra'daki traderlara göre, uzun pozisyonlarını azaltıyorlar. Euronun son dönemde ABD ve Kuzey Kore arasındaki söz düellosunun yoğunlaştığı dönemde önemli bir ralli yapmayı başaramaması da, yakın zamanda 1.20 dolar seviyesini tekrar test edebileceğine ilişkin süpheleri artırıyor.

Teknik modeller de Euro/Dolar 'ın destek seviyesini kırmasının ardından satışlara katıldı ve parite 1.1810 ile 25 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Kamuoyuna açıklamayapma yetkileri olmadığından dolayı isimlerini açıklamayan traderlar, eurodaki uzun pozisyonlarda "zarar kes" satışlarının tetiklendiğini söylediler.

Euro/Dolar partitesi Londra saati ile 10:30'da yüzde 0.2 düşüşle 1.1821 seviyesine inerken, ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükselerek çıkışını ikinci güne taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)