Ana SayfaPiyasaEuro Yatırım ve Usaş Yatırım sorusu---

Euro Yatırım ve Usaş Yatırım sorusu

1 / 2
Euro Yatırım ve Usaş Yatırım sorusu
03 Ağustos 2015 - 11:04 www.borsagundem.com

DEVROLMA SURETİYLE BİRLEŞECEK
SORU (1)
- Euro Yatırım çıkacak mı inecek mi?
Halil İbrahim Karaman

CEVAP-
Yatırım ortaklıkları uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan sektörlerden birisi. Borsadaki yatırım ortaklığı şirketlerinin büyük bir çoğunluğu geçen süre zarfında gayrimenkul yatırım ortaklığına ya da yatırım holdingine dönüştüğü görülmekte.  
 
Euro Yatırım Ortaklığı’nda da farklı bir durum söz konusu değil. Şirkete ait hissenin fiyatı en yüksek 3,45 TL’yi gördükten sonra geriledi ve şimdilerde nominal değerinin altında bulunuyor.
 
Şirket ile ilgili en önemli gelişme ise 27 Temmuz 2015 tarihinde alınan birleşme kararı. Şirket, Euro Kapital’in bünyesine devrolma suretiyle birleşecek. Birleşme gerekçesi ise özkaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması ve faaliyet giderlerinin düşürülmesi olarak açıklandı. Söz konusu birleşme gerekçesi de gösteriyor ki benzer sıkıntılar Euro Yatırım için de söz konusu. Birleşme esnasında altı aylık finansal tablolar baz alınacak. Euro Kapital’in açıklamasına bakıldığında ise Euro Yatırım’a ilave olarak Euro Trend’in de devralma suretiyle bünyeye dahil edileceği anlaşılıyor.
Birleşme sonrasında hissedarlar, belirlenecek oran üzerinden Euro Kapital’e ait hisselere sahip olacaklar.
Kanımızca birleşme sonrasında ortaya çıkacak yeni firma birleşme gerekçesinde izah edildiği gibi güçlenmiş olsa dahi sektörün yatırımcıya kazandırma potansiyelinin sınırlı olması yatırımcılar nezdinde gerçek manada bir değişimi ifade etmeyecektir. Bu nedenle yatırım ortaklığı sektörünün dışındaki karlı firmaların takip edilmesinde fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)