E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEuro bölgesinde ekonomi güç kazanıyor---

Euro bölgesinde ekonomi güç kazanıyor

Euro bölgesinde ekonomi güç kazanıyor
23 Kasım 2017 - 12:23 borsagundem.com

Euro bölgesinde Kasım ayı imalat sektörü öncü PMI (Satın alma Yöneticileri Endeksi) 60.0 değerini alarak son 81 ayın en yüksek seviyesini gördü

BORSAGUNDEM.COM

Euro bölgesinde Kasım ayı imalat sektörü öncü PMI (Satın alma Yöneticileri Endeksi) 60.0 değerini alarak son 81 ayın en yüksek seviyesini gördü. Ekim ayında 58.5 değerini alan endeksin yaşadığı bu yükseliş özel sektörde ekonomik faaliyetlerin artışının hız kazandığına işaret etti.
Beklentiler endeksin Kasım ayında 58.3 seviyesine gerileyeceği yönündeydi.

Euro bölgesinde Hizmet Sektörü PMI endeksi 56.2 değerini alarak son 6 ayın en yüksek seviyesini gördü. Bir önceki ay 55.0 seviyesinde olan endeksin Kasım ayında 55.1 seviyesine yükseleceği öngörülüyordu.

Birleşik Hizmet sektörü PMI endeksi son 79 ayın en yüksek seviyesi olan 57.6 seviyesine ulaştı. Bir önceki ay 56.0 seviyesinde olan endeksin Kasım ayında da aynı değeri alması bekleniyordu.

Veriyi hesaplayan Markit'in baş ekonomisti Chris Williamson, "PMI endeksi güçlü bir seyir izliyor ve bu yılın son çeyreğinde GSYİH'nın yüzde 0.8 oranında artacağına işaret ediyor ki bu son 10 yılın en iyi yılını yaşayacağımız anlamına geliyor." ifadelerini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)