E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEuro bölgesi hizmet sektörü genişliyor---

Euro bölgesi hizmet sektörü genişliyor

Euro bölgesi hizmet sektörü genişliyor
27 Şubat 2017 - 13:36 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde hizmet sektörünün kendi geleceğine yönelik iyimserliği Şubat ayında artan bir görünüm sergiledi.


Euro Bölgesi'nde hizmet sektörünün kendi geleceğine yönelik iyimserliği Şubat ayında artan bir görünüm sergiledi. Himzet sektörünün güvenini gösteren endeks Küresel krizin başlamasındean bu yana en yüksek değerini aldı.

İşdünyasının güveninde gözlenen bu artış diğer ekonomik verilerle uyum içinde olunca bölge ekonomisinde yılın ilk aylarında momentumun bazı yeni güç kaynakları bulduğu anlaşıldı. Bu iyimserlik bölgede yapılacak bir dizi seçim öncesinde artmış olan siyasi belirsizliklere karşın yaşandı.


AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Ekonomik Güven Endeksi (ki bu endeks işdünyasının ve tüketicilerin güvenini gösteriyor) Şubat ayında 108.0 değerini aldı. Böylece Ocak ayında 107.9 seviyesinde olan endeks Şubat ayında 2011 Mart ayından bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Buunla birlikte hizmet sektörünün güven endeksi Ocak ayında 12.8 seviyesindeyken Şubat ayında 13.8'e yükselerek 2007 Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)