E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi ekonomik güveninde sürpriz yükseliş---

Euro Bölgesi ekonomik güveninde sürpriz yükseliş

Euro Bölgesi ekonomik güveninde sürpriz yükseliş
30 Temmuz 2014 - 16:14 borsagundem.com

Euro Bölgesi’nde ekonomik güven, sanayi ve inşaat sektörleri öncülüğünde ve jeopolitik gerilimlere rağmen, Temmuz ayında beklenmedik şekilde yükseldi

Euro Bölgesi’nde ekonomik güven, sanayi ve inşaat sektörleri öncülüğünde, fiyat artışının durağan seyretmesine rağmen ve jeopolitik gerilimler ekonomik toparlanmanın önünü keserken, Temmuz ayında beklenmedik şekilde yükseldi.
 
Avrupa Birliği Komisyonu’nun bugün Brüksel’de açıkladığı verilere göre, tüketici güveni endeksi, Haziran ayındaki 102.1’den 102.2 seviyesinde yükseldi. Bloomberg anketine katılan 27 ekonomistin tahmin medyanı 101.9 seviyesine düşüş görüleceği yönündeydi.
 
Londra’da bulunan RBC Capital Markets ekonomistlerinden Timo del Carpio konu ile ilgili, “İş ve tüketici güveni, krizden bu yana kademeli olarak yükseldi. Bu yükseliş, yatırım ve tüketim kararlarına etki ettiği sürece olumlu bir ilerlemedir” yorumunda bulundu.
 
Avrupa Merkez Bankası, geçtiğimiz ay fiyat artışını ve talebi canlandırmak amacıyla mevduat faizini negatife indirmekle birlikte benzeri daha önce görülmemiş çeşitli önlemler aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)